2Days Amsterdam icon

Review: 2days laat je snel tickets boeken voor events in Amsterdam

Met 2days kun je kaartjes kopen voor evenementen in Amsterdam. Daarbij betaal je voor de tickets vanuit de app, zonder dat je een theaterwebsite bezoekt.

2Days Amsterdam iconVan plan om een avondje buiten de deur te spenderen? Meestal is er genoeg te doen, maar je moet dan vaak wel eerst de websites en apps van lokale schouwburgen, podia en andere locaties afstruinen. Dat wil de Nederlandse iOS-app 2days Amsterdam makkelijker maken. Hierin vind je alle tentoonstellingen, concerten, masterclasses en films waar je naartoe kunt in Amsterdam. Kaartjes voor al deze evenementen koop je rechtstreeks in de app.

2day laat alles zien wat er vandaag in Amsterdam te doen is met een grote afbeelding, met daar bovenop het soort evenement, de locatie, aanvangstijd en de prijs voor een kaartje. Met twee tabbladen bovenin de app kun je ook zien wat er morgen allemaal te doen is en waar je dit weekend precies terecht kunt. Door op een event te tapen krijg je meer informatie in beeld, met een uitgebreide beschrijving. Je kunt bij sommige activiteiten ook zien wat je bijvoorbeeld kwijt bent aan een kaartje met een CJP-pas.

2days overzicht 2days detail

Tickets rechtstreeks in app kopen

Heb je eenmaal een evenement gevonden waar je naartoe wil, dan kun je onderaan de beschrijvingspagina tappen op Bestel tickets om een kaartje te scoren. Je moet daarna een account maken, waarbij je de mogelijkheid hebt om ook gelijk gegevens van Facebook te halen. Hierna verschijnen er betaalopties in beeld.

Het betaalproces in 2days lijkt vanzelfsprekend, maar is een stuk sneller dan we gewend zijn. Apps die tickets voor evenementen op een rij zetten sturen je meestal door naar bijvoorbeeld de website van een theater, waar je de betaling uitvoert. 2days doet dit allemaal vanuit de app, waardoor je een stuk sneller klaar bent.

"Hiervoor werken wij samen met vele culturele instellingen, producenten en organisatoren, zoals de Melkweg, de Kleine Komedie en FOAM."

Je hoeft hierdoor ook geen account te maken op de websites van alle locaties waar je graag heen wil. Bestellen doe je alleen vanuit een enkel 2days-account. Er moest flink wat gepraat worden om deze functionaliteit werkend te krijgen, zo vertelt 2days-medeoprichter Arjen Dekker aan iCulture: “Hiervoor werken wij samen met vele culturele instellingen, producenten en organisatoren, zoals de Melkweg, de Kleine Komedie en FOAM.”

2days registratie 2days betalen

Hoewel betalen met 2days vrij snel gaat, moet je bij het gebruik van bijvoorbeeld iDeal alsnog veel stappen ondernemen. We zouden liever gebruikmaken van een Apple ID om te betalen voor een ticket. Dan zou het scannen van een vingerafdruk al genoeg zijn om een betaling af te ronden.

Buiten Amsterdam

Op het moment is 2days alleen te gebruiken in Amsterdam, maar Dekker wil de app later ook in andere steden beschikbaar stellen. Er moet wel het één en ander veranderen voordat 2days logisch in elkaar zit voor meerdere locaties. Op het moment is de app immers toegespitst voor alleen Amsterdam, waar zoveel evenementen zijn, dat een redacteur vooraf een selectie moet maken:

In andere steden is dat al iets minder en zeker in de dorpjes nog minder. Hiervoor zullen wij het product in de komende maanden iets aanpassen en meer location-based gaan werken zodat we wel een nationaal product hebben. Dus als je bijvoorbeeld in Hilversum woont dan kun je events in de buurt zien (bijv. straal van 25km) zodat je zowel dingen in Hilversum zelf ziet, alswel in Utrecht en Amsterdam.

Conclusie 2days review

2days is een simpele manier om te zien wat er allemaal te doen is in Amsterdam, om vervolgens een ticket te bestellen. De app heeft weinig toeters en bellen, maar dat is juist wat 2days zo interessant maakt: het is verrassend weinig gedoe om een avondje uit te plannen. Een prima insteek, al blijft betalen met iDeal soms wat gedoe.

Pluspunten

  • Tickets bestellen zonder website te bezoeken.
  • Design is simpel en doeltreffend.

Minpunten

  • iDeal blijft wat omslachtig aanvoelen.
  • Op het moment nog alleen Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 13:57
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp amsterdam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.