apple-aandeel-koers

Analisten verwachten 14,5 procent meer verkochte iPhones

Analisten verwachten dat Apple in Q3 2014 ongeveer 14,5 procent meer iPhones heeft verkocht. Ook omzet en winst zijn naar verwachting hoger.

apple-aandeel-koers
Vanavond presenteert Apple nieuwe kwartaalcijfers (Q3 2014) en het ziet er voorlopig goed uit. Fortune informeerde bij 34 analisten wat ze vanavond verwachten en berekende daaruit een gemiddelde. De omzet zal vermoedelijk 8,5 procent hoger liggen en de winst zou wel eens 18 procent gestegen kunnen zijn. Ook de verkoop van de iPhones zit flink in de lift: de analisten verwachten dat er 14,5 procent meer iPhones zijn verkocht in vergelijking met vorig jaar. Het gaat goed met Apple: de koers van het aandeel is de afgelopen maanden flink gestegen, mede dankzij de goede iPhone-verkopen, de plannen om aandelen terug te kopen en de aandelensplitsing van een paar weken geleden.

Fortune ondervroeg 34 analisten, waarvan 21 in dienst zijn van grote investeringsmaatschappijen en banken (blauw). Die groep is over het algemeen wat conservatiever dan de onafhankelijke analisten, die in groen zijn weergegeven.

voorspellingen-apple-analisten-q3-2014

Een grotere versie van de tabel is bij Fortune te zien

Apple zou makkelijk het tegenvallende junikwartaal van vorig jaar kunnen overtreffen, denken de analisten. Vanavond kun je vanaf 23:00 uur Europese tijd luisteren naar de Q3 2014-kwartaalcijfers via de website van Apple. Het conferentiegesprek is zonder beeld te volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 15:14
Categorie Apple
Onderwerpen apple, financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.