‘Apple gaat dit jaar dunnere iPad mini Air uitbrengen’

De volgende iPad mini Air heeft als codenaam 'iPad mini Air' en wordt naar verwachting maar liefst 30 procent dunner.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad mini Retina cameraDe nieuwe iPad mini wordt maar liefst 30 procent dunner dan de huidige modellen. Dit beweert United Daily News op basis van anonieme bronnen. Daarmee wordt de iPad mini wellicht weer dunner dan de grote iPad. Sinds de introductie van de iPad Air zijn de grote en kleine iPads even dik. De bronnen noemen de nieuwe mini ook wel de ‘iPad mini Air’.

De huidige iPad mini is 7,5 millimeter dik. Daar zou ongeveer twee millimeter van af worden gehaald. Daarnaast zou de iPad mini 3 gebruikmaken van een A8-processor, die ook in iPhone 6 te vinden zal zijn. Dat laatste was uiteraard wel te verwachten: de huidige iPads gebruiken ook dezelfde chip als de meest recente iPhone 5s.

United Daily News noemt de nieuwe iPad mini de iPad mini Air, maar het is nog onduidelijk waar ze deze naam op baseren. Het lijkt een wat vreemde naam voor Apple te gebruiken. Tot nu toe heeft Apple juist gekozen voor een simpelere naamgeving voor de iPads. Wellicht wordt deze naam enkel gebruikt binnen Apple’s productiekringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 17:42
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad mini 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.