Analist: iPad is ‘de Mac voor de massa’

Wall Street-analist Gene Munster noemt de iPad een 'Mac voor de massa' en stelt zijn verwachtingen voor volgend jaar alvast bij.

Macs & iPadsWall Street-analist Gene Munster noemt de iPad de ‘eerste Mac voor de massa’, om de eenvoudige reden dat het apparaat volgens hem de eerste betaalbare Mac is voor mensen die eerder geen Mac konden betalen. Munster heeft dan ook het volste vertrouwen in het apparaat en stelde zelfs zijn verwachtingen voor volgend jaar bij. Hij verwacht dat Apple volgend jaar 21 miljoen iPads gaat verkopen, ruim zes miljoen meer dan zijn eerdere uitgangspunt.

Volgens Munster zijn er drie redenen waarom hij de verwachtingen voor volgend jaar bijstelt. Allereerst kan Apple nu goed aan de vraag naar het apparaat voldoen. Na een lange periode van leveringsproblemen werd enkele weken geleden duidelijk dat de iPad, evenals accessoires, voortaan binnen 24 uur leverbaar zijn. In de Verenigde Staten gaat de iPad vanaf eind september ook via de meer dan duizend Best Buy-winkels en filialen van winkelketen Target verkocht worden.

Ook heeft Apple het aantal landen waar het apparaat verkrijgbaar is inmiddels fors uitgebreid. Begin dit jaar werd de internationale lancering van het apparaat nog meermaals uitgesteld en ook de lancering in eigen land liet langer op zich wachten dan gepland. Vorige week vrijdag ging de iPad in nogmaals twintig landen, waaronder China en vijf landen in Latijns-Amerika, in de verkoop. Later dit jaar zullen nog meer landen volgen, zo maakte Apple onlangs bekend.

Hoewel de iPad voornamelijk door consumenten wordt gekocht, is het bedrijfsleven inmiddels aan een forse inhaalslag bezig. Volgens Munster heeft de iPad van alle producten die Apple verkoopt de meeste potentie om het bestverkopende Apple-product in het bedrijfsleven te worden. Apple liet tijdens de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers nog weten dat de helft van de vijfhonderd grootste bedrijven iPads gebruiken of dit van plan zijn. Het bedrijf plaatste onlangs een aantal bedrijfsprofielen van grote en minder grote organisaties op haar website om dit nogmaals te illustreren.

Ook in ons land is het bedrijfsleven met de iPad bezig. Zo meldde One More Thing onlangs dat kabelbedrijf en internetprovider Ziggo enkele van haar monteurs met een iPad op pad gaat sturen in plaats van de gebruikelijke uitrusting: een PDA en laptop. Begin deze week is de Rechtbank Almelo in samenwerking met uitgever Kluwer een proef gestart om de iPad in te zetten als informatiesysteem voor rechters.

Foto (CC): Yutaka Tsutano, via Flickr.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2010, 17:15
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerpen bedrijven, ipad, verwachtingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.