Rechtbank Almelo start proef met iPad

De rechtbank van Almelo gaat experimenteren met iPads. Acht rechters krijgen een iPad met juridische naslagwerken van Kluwer. Jurisprudentie kunnen ze op internet nazoeken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad handenDe rechtbank in Almelo is gestart met een proef, waarbij ze de iPad inzetten als informatiesysteem. De proef wordt gesponsord door Kluwer, die de naslagwerken levert. De 8 deelnemende rechters kunnen zelf ook informatie toevoegen. Op de iPad zijn de wetboeken in digitaal formaat beschikbaar. Via internet kunnen de rechters eerdere uitspraken nalezen. De proef duurt van 20 september tot 13 november en zal daarna worden geëvalueerd. Almelo is voorlopig de eerste stad waar de rechters met een iPad worden uitgerust.


Tweakers deed navraag bij de rechtbank waarom voor de iPad is gekozen, maar rechtbankwoordvoerster Elly van der Wardt heeft daarop geen antwoord en Kluwers was niet bereikbaar voor commentaar.

Als de rechtbank alleen met digitale versies van wetboeken (in de vorm van ebooks) en informatie van websites werkt, is daarvoor geen betrokkenheid van Apple vereist. Gaan de rechters ook met applicaties werken, dan kunnen die buiten de App Store om als ad-hoc applicatie worden geïnstalleerd.

Tipgever: Steven

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.