Betalen met je iPhone in de metro van New York

In de metro van New York kun je binnenkort met je iPhone betalen. Visa start een proef waarbij je bij draaihekjes je iPhone met case voor een lezer moet houden.

visa-paywaveVisa heeft aangekondigd dat ze een proef met mobiel betalen gaan doen in de New Yorkse metro. Binnenkort is het mogelijk om met je iPhone te betalen voor een ritje. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het payWave-systeem, waarbij je je iPhone bij een kiosk of draaihekje moet houden om toegelaten te worden. Het systeem werkt dus op een vergelijkbare manier als de OV-chipkaart, maar nu is de iPhone het betaalmiddel.

Visa’s payWave is een slimme chip waarmee je kunt betalen, zonder dat een handtekening of pincode nodig is. Om te kunnen gebruiken heb je een speciale iPhone-case nodig, waarin de chip is ingebouwd.

Eigenlijk is het systeem dat Rabobank vorige week op Emerce eDay liet zien, iets handiger. Daarbij heb je een sticker nodig, die je op (of in) elke mobiele telefoon kunt plakken. Bij de oplossing van Visa worden behalve smartphones ook gewone pasjes ingezet. Visa werkt ook samen met Bank of America om smartphone-betalingen in winkels mogelijk te maken.

We schreven al eerder over Visa’s mobiele plannen. Apple zou zelf ook al bezig zijn met NFC-diensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2010, 17:45
Categorie iDevices
Onderwerp betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.