Amazilla iWing: muziek in hifi-kwaliteit via je iPad

Amazilla iWing is een Nederlands product waarmee je draadloos muziek in hifi-kwaliteit op je iPad kunt ontvangen. Het werkt via 2,4 GHz draadloze technologie.

amazilla iwingHet Nederlandse bedrijf Amazilla heeft een apparaatje gemaakt, dat je kunt aansluiten op een iPod of iPad. Daardoor wordt het mogelijk om muziek over speakers afspelen, terwijl de iPad gewoon (samen met jou) op de bank ligt. Het is te gebruiken op vrijwel elke speakerdock of Hi-Fi-installatie. Zeker bij de iPad heb je het probleem dat het apparaat door de afmetingen niet past in de meeste iPod-speakersystemen. En een kabeltje is niet zo’n mooie oplossing. De Amazilla iWing is een 2,4 GHz dongle, waarmee je de iPad draadloos aansluit op de hifi-installatie of een ander muzieksysteem.

De iWing is gecertificeerd voor de iPod, maar werkt ook samen met de iPhone en iPad. Volgens de maker zijn er bijna geen vergelijkbare alternatieven. Je kunt wel een Bleutooth-receiver aansluiten op je hifi-installatie, maar het nadeel is dat Apple de volumeregeling met Bluetooth geblokkeerd heeft en dat het een minder goed geluid geeft dan de draadloze verbinding op 2,4 GHz waar Amazilla voor heeft gekozen. De Amazilla iWing kost €79,95.

In onderstaande video zie je hoe het werkt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2010, 17:42
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.