Alles over MobileMe: iTunes 7.7 komt eraan

Apple heeft vandaag MobileMe aangekondigd. Wat kun je hier precies mee, hoeveel kost het en wat heb je er qua hard- en software voor nodig?

MobileMeApple heeft in een persbericht meer informatie gegeven over MobileMe, de nieuwe internetdienst waarmee je e-mail, contactgegevens en afspraken via een push-functie kunt synchroniseren. De dienst werkt op iPhone, iPod touch, Mac en PC. MobileMe bevat ook een serie reclamevrije webprogramma’s die sterke overeenkomst vertonen met een normaal desktopprogramma. Deze zijn via Me.com te gebruiken.

Naast het synchroniseren van e-mail, contacten en afspraken heb je bij MobileMe ook de beschikking over een galerie voor het bekijken en delen van foto’s. Je hebt ook toegang tot een iDisk waarmee je documenten kunt uitwisselen. “MobileMe is zoiets als Exchange, maar dan voor iedereen”, aldus Steve Jobs in het persbericht. “Gebruikers die niet bij een bedrijf
werken waarin Exchange wordt gebruikt, krijgen nu de beschikking over dezelfde push-e-mail, pushcontactgegevens en pushagenda’s als de grote jongens.”

Met een e-mailaccount van MobileMe zien alle mappen, berichten en statussymbolen er hetzelfde uit, of de e-mails nu op een iPhone, iPod touch, Mac of pc worden gelezen. Nieuwe e-mailberichten worden via het mobiele netwerk of Wi-Fi via de pushtechnologie rechtstreeks op de iPhone afgeleverd, zodat gebruikers hun e-mail niet handmatig hoeven op te halen of op downloads hoeven te wachten. De pushtechnologie zorgt er ook voor dat gegevens van contactpersonen en agenda’s voortdurend worden bijgewerkt, zodat aangebrachte wijzigingen op het ene apparaat automatisch worden doorgevoerd op de andere apparaten. De uitwisseling vindt plaats tussen de iPhone, de iPod touch, Microsoft Outlook op de pc en verschillende programma’s van Mac OS X, zoals Mail, Adresboek en iCal, plus de MobileMe-webprogramma’s.

De webprogramma’s van MobileMe zijn volledig web 2.0: via drag-and-drop kun je klikken en slepen en je kunt ook toetscombinaties gebruiken, net als in desktopprogramma’s. Apple gaat daarmee de strijd aan met een aantal van Google’s applicaties, met name Gmail en Google Calendar. Voor de reclamevrije dienst moet wel betaald worden: je krijgt 20GB opslagruimte waarvoor je €79 per jaar betaalt. Een Family Pack kost €119 en bestaat uit één hoofdaccount (20GB) en vier subaccounts (5GB). De pakketten zijn vanaf 11 juli verkrijgbaar. Je kunt een proefabonnement van 60 dagen afsluiten via www.apple.com/mobileme. Bestaande .Mac-abonnementen worden automatisch omgezet naar MobileMe. Heb je niet genoeg aan 20GB, dan kun je 20 of 40GB opslagruimte bijkopen voor respectievelijk €40 en €79 per jaar.

Voor het gebruik van MobileMe op een iPhone of iPod touch heb je firmware 2.0 nodig en iTunes 7.7 of hoger. Er komt dus een nieuwe versie van iTunes aan! Op de desktop zijn Windows Vista, Windows XP Home/Profeesional (SP2) of Mac OS X Leopard vereist. Gebruik je Outlook, dan heb je minimaal versie 2003 nodig. Voor de online functies van MobileMe heb je Safari 3, Internet Explorer 7 of Firefox 2 (of hoger). Voor sommige functies heb je Mac OS X Leopard en iLife ’08 (afzonderlijk verkrijgbaar) nodig. Het zal hierbij waarschijnlijk gaan om de fotofuncties.

Met dank aan Louis voor de tip over iTunes 7.7!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2008, 23:16
Categorie iDevices
Onderwerpen abonnementen, firmware, Internet, mobileme, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.