Reacties voor: Apple vertelt hoe persoonlijke afspeellijsten van Apple Music worden gemaakt

Apple-topman Jimmy Iovine vertelt in een interview waarom persoonlijke afspeellijsten met algoritmes worden gemaakt en hoe het zit met exclusieve deals.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Ik vond het sinds iOS 10 veel lastiger om ‘gewoon’ een leuke afspeellijst aan te zetten. De nieuwe op smaak gebaseerde lijsten zijn goed, maar daar ben je zo doorheen en ze worden maar eens per week ververst. Het oude ‘voor jou’ overzicht gaf me tientallen afspeellijsten die bij mijn smaak moesten aansluiten, nu zijn het er nog maar een paar en dat beperkt de keuze flink.

  2. Hoezo persoonlijke afspeellijsten? Het was mij al opgevallen dat die in iOS 10 helemaal zijn verdwenen. Enorme teleurstelling. Die prima lijsten waren voor mij & gezin ze reden om me te abonneren. Nu zijn de lijsten vervangen door algemene playlist waar niéts van mijn persoonlijke voorkeur nog in staat. Vreselijk slecht Apple!

  3. Iovine maakt een grote denkfout bij zijn vergelijking met Netflix/HBO. Mensen nemen op beide zenders een abonnement omdat zij beide veel unieke content aanbieden, de aanbieders zijn complementair.

    Als ik naast Spotify ook Apple Music neem, zou die ene exclusieve deal van Apple het enige verschil zijn. 99,9 procent van alle aangeboden muziek is bij beide hetzelfde. Met andere woorden ik zou ook een abonnement op Apple Music moeten nemen omdat bijvoorbeeld Taylor Swift daarop te vinden is.

  4. @Oude sok: Deze bestaan nog steeds. je moet bij ‘voor jou’ waar nu de twee nieuwe playlist staan gewoon even naar beneden scrollen 🙂

  5. Het grappig is dat de vergelijking met HBO en andere tv aanbieders niks zegt over de huidige staat maar meer iets zegt over hun toekomstplannen. Waar nu de content grotendeels hetzelfde is tussen muziek-stream diensten, willen ze naar een toekomst waar iedereen naast spotify ook nog Apple Music zou nemen voor de exclusieve content… en dáár werken ze nu aan.

  6. Origineel geplaatst door Norman van Ameyden
    @Oude sok: Deze bestaan nog steeds. je moet bij ‘voor jou’ waar nu de twee nieuwe playlist staan gewoon even naar beneden scrollen 🙂

    Het zijn er aanzienlijk minder geworden. 6 afspeellijsten voor bijvoorbeeld dinsdag en 6 over artiesten. Eerder kon je bijna eindeloos naar beneden scrollen door een mix van die lijsten, nu word je afgescheept met de Connect-berichten ban artiesten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.