Adobe weet niets van Flash-ondersteuning op iPhone

Adobe-evangelist Ryan Stewart weet niet of Apple binnenkort Flash op de iPhone gaat aanbieden. Hij is in een positie dat hij van projecten zou moeten hebben gehoord, maar Apple is er niet mee bezig of voert in het diepste geheim een project uit. Maar misschien werkt Apple ook wel aan een eigen Flash-alternatief.

Flash op iPhone, Adobe weet van nietsGeruchten dat Flash eindelijk beschikbaar komt op de iPhone zijn er al geruime tijd. Maar bij Adobe hoef je niet aan te kloppen voor bevestiging. Ryan Stewart, Adobe’s Rich Internet Application Evangelist, weet niets van een ontwikkelproject. Als Stewart de waarheid spreekt, kan het nog wel even duren voordat er Flash-ondersteuning op de iPhone komt. Tenzij het weer één van Apple’s ultrageheime projecten is. Steward schrijft op zijn blog: “I assume someone at the high levels of Adobe knows what the status is but I don’t and everyone I talk to doesn’t.”

Stewart vervolgt: “That’s because only Apple really knows anything about it. If you want Flash on the iPhone I’d keep bugging Apple.”

Er wordt vaak gezegd dat Apple en Adobe dikke vrienden zijn, maar in de praktijk is het eerder een verstandshuwelijk. Beide bedrijven zijn ook concurrenten van elkaar, bijvoorbeeld met videosoftware en met de fotosoftware Lightroom en Aperture. Een paar jaar geleden bracht Adobe na een conflict een tijdlang nieuwe producten alleen voor Windows uit en bij Apple’s overstap naar Intel-processoren zag Adobe geen noodzaak om veelgebruikte programma’s als Photoshop snel als universal binary uit te brengen. Tegelijk zijn de bedrijven ook van elkaar afhankelijk: Adobe’s CS3 was voor veel mensen een reden om weer een nieuwe Mac te kopen.

De Wall Street Journal suggereert na het lezen van de blogposting dat Adobe ongeduldig wordt. Ook is de krant van mening dat het gebrek aan Flash-ondersteuning een veelgehoorde reden is om toch maar geen iPhone te kopen.

Geen Flash op de iPhone betekent dat je webpagina’s met interactieve interfaces vaak niet goed kunt weergeven. Ook websites met embedded video’s zijn niet te bekijken op de iPhone en iPod touch. Matthew Keefe van het Flash-ontwikkelaarsteam schrijft online: “I would be one of the many Flash developers that would love to see the iPhone get Flash support, but I just don’t see it happening in secret.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2008, 11:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen adobe, flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.