Adobe CTO Kevin Lynch stapt over naar Apple

Adobe CTO Kevin Lynch gaat overstappen naar Apple, waar hij VP of Technology wordt. Kevin Lynch zal opereren onder Bob Mansfield en haalde onlangs nog fel uit naar Apple's weigering om Flash te gebruiken.

kevin lynch adobeEen opmerkelijke transfer in technologieland: Adobe CTO Kevin Lynch gaat overstappen naar Apple. Lynch laat de Photoshop- en Flash-maker op 22 maart achter om zich te richten op zijn nieuwe rol bij Apple als VP of Technology. Dat meldt CNBC, op basis van eigen bronnen. Adobe heeft bevestigd dat Lynch opstapt en ook Apple heeft de overstap inmiddels bevestigd. Lynch zal rechtstreeks rapporteren aan Bob Mansfield, SVP of Technology.

De overstap naar Apple is opmerkelijk, want tijdens een conferentie in 2010 had Lynch nog sterke kritiek op Apple. Over het ontbreken van Flash-ondersteuning op de iPhone en iPad zei hij: “We don’t want to play technology games when Apple is playing a legal game.” Ook haalde Lynch fel uit naar Steve Jobs: hij vond dat Flash-applicaties prima werken op de iPhone en is dat juist de reden waarom Apple het niet toelaat. Apple wilde niet laten zien dat Flash prima is. Lynch klaagde dat ontwikkelaars niet vrij hun ontwikkeltools konden kiezen en vond dat Apple innovatie tegenhield. Vervolgens vergeleek hij Steve Jobs met een spoorwegfabrikant uit de negentiende eeuw, die alleen eigen treinen op zijn sporen wil laten rijden.

De CTO-rol bij Adobe zal voorlopig worden ingevuld door CEO Shantanu Narayen. Ook zal Bryan Lamkin enkele technologie-initiatieven op zich nemen. Wat de nieuwe rol van Kevin Lynch bij Apple betreft: Adobe heeft behoorlijk wat ervaring met software-as-a-service en Lynch zou Apple kunnen helpen met online diensten zoals iCloud. Maar als Steve Jobs nog aan het roer van Apple had gestaan, was er weinig kans dat Lynch was aangenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 6:06
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.