iPad games worden het meest opgestart, maar het kortst gebruikt

Uit onderzoek van Localytics blijkt dat games het vaakst worden opgestart, maar niet lang worden gespeeld. Dit zou er op wijzen dat men vooral simpele, mobiele games op de iPad speelt.

Games op de iPadEr wordt flink wat af-geanalyseerd wat betreft het gebruik van de iPad. Zo weten we nu dat doktoren hem maar wat graag gebruiken, dat veertig procent van de gebruikers er zijn desktop-pc mee heeft vervangen en dat vooral mannen in Zweden er een hebben. Een nieuw onderzoek gooit nog meer feiten op de stapel. Zo blijkt dat iPad-bezitters vooral tijd besteden aan nieuws en muziek op de iPad en een stuk minder lang gamen dan verwacht. Daartegenover staat wel dat games verreweg het vaakst worden opgestart.


Het onderzoek van Localystics kijkt naar hoeveel tijd men gemiddeld spendeert op de iPad en hoeveel van deze tijd naar welke apps gaat. Het lezen van nieuws staat bovenaan, met meteen daaronder muziek-, gezondheids- en referentie-apps. Apps over lifestyle, werk, sport, entertainment en games worden allemaal ondergemiddeld lang bekeken.

Localytics gebruiksduur

De positie van games is opmerkelijk, want iPad-gebruikers starten vele malen vaker een spel op dan dat ze andere apps aantappen. Dit toont waarschijnlijk aan dat gamers vooral spellen spelen in korte sessies. Een nare gedachte voor ontwikkelaars zoals Square Enix, die lang durende rollenspellen op de iPad uitbrengen. nieuws en muziek-apps, die vooral langdurig worden bekeken, worden minder dan de helft zo vaak opgestart.

Localytics Aantallen

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 augustus 2011 om 14:13
Categorie
Achtergrond

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.