Accuduur ‘een klein beetje’ beter in iOS 4.3.1, blijkt uit hands-on

BGR claimt reeds in het bezit te zijn van de iOS 4.3.1-update die binnen twee weken gepland staat. Volgens de website verbetert de update de batterijduur sinds deze met de iOS 4.3-update voor veel gebruikers verslechterde.

iOS 4.3.1Boy Genius Report wist eerder deze week via een bron binnen Apple te melden dat de eerstvolgende iOS-update (iOS 4.3.1) binnen twee weken beschikbaar komt. De site claimt nu al enige dagen in het bezit te zijn van de nieuwe iOS-software en bevestigt dat de update voornamelijk kleine probleempjes zal oplossen. Volgens de website verhelpt de update mogelijk een vervelend probleem waar veel gebruikers sinds de upgrade naar iOS 4.3 last van hebben: een accu die sneller leegloopt dan gebruikelijk.

Volgens BGR zou de accu sinds iOS 4.3.1 inderdaad weer iets langer meegaan, al omschrijft de website dat wel als een ‘klein beetje’. Dat is overigens wel de bevinding op basis van gewoon gebruik. Uitgebreidere tests door BGR zouden kunnen uitwijzen of iOS 4.3.1 de problemen inderdaad oplost. Zodra de update in handen van gebruikers wereldwijd is zal moeten blijken of dat ook voor iedereen het geval is. Voor nu zal het gedupeerden waarschijnlijk hoopvol stemmen.

Op iPhoneclub en allerlei andere websites kon je al lezen over verschillende workarounds om het probleem op te lossen. Zo zou het helpen om uit te loggen uit het App Store-account op je iOS-apparaat. Een andere mogelijkheid die genoemd werd, is het uitschakelen van Apple’s sociale netwerk Ping. Volgens bronnen van de website is Apple nog steeds van plan om de update binnen twee weken beschikbaar te stellen. Een precieze datum is er echter nog niet. Waarschijnlijk is Apple intern nog druk bezig met het voltooien van de update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2011, 19:23
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen batterij, geruchten, ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.