AC Wellness medische kliniek van Apple

Apple opent medische klinieken voor eigen medewerkers

Apple gaat met AC Wellness een reeks medische klinieken openen, gericht op eigen medewerkers. Het worden state-of-the-art zorgcentra met veel technologie. Maar je komt er alleen binnen met een Apple-personeelsbadge.

AC Wellness

Apple-medewerkers die last hebben van een pijntje of een verstuikte enkel kunnen vanaf dit voorjaar bij een eigen kliniek terecht. Apple is van plan om klinieken te openen onder de naam ‘AC Wellness’. Het gaat om een reeks gezondheidscentra die alleen zijn bedoeld voor eigen medewerkers en hun familie en waar vooral eerstelijns medische hulp wordt geboden door huisartsen. De eerste vestigingen gaan dit voorjaar openen in Californië, waaronder eentje op Apple Park, zo blijkt uit een vacature. Er zullen “meerdere, verbluffende state-of-the-art medische centra” in de regio worden geopend, zo belooft AC Wellness.


Hoewel AC Wellness zich presenteert als een onafhankelijke medische kliniek die wordt gerund door AC Wellness Network LLC, gaat het in feite om een dochterbedrijf van Apple:

AC Wellness is an independent medical practice dedicated to delivering compassionate, effective healthcare to the Apple employee population.

AC Wellness medische kliniek van Apple

Het hoofdkantoor van AC Wellness Network LLC is in het Valley Green-gebouw, tegenover het voormalige hoofdkantoor aan One Infinite Loop in Cupertino. Daar is ook het Apple Fitness Center gevestigd. Maar het gaat bij dit nieuwe initiatief niet om lekker sporten: Apple is van plan om technologie te gebruiken om betere zorg aan te bieden. En daarbij kunnen ze natuurlijk ook meteen hun eigen zorgoplossingen zoals CareKit testen. Het lijkt erop dat medewerkers met klachten worden omringd door alle luxe, want AC Wellness belooft een “unique concierge-like healthcare experience” voor medewerkers en huisgenoten.

Wil je bij AC Wellness aan de slag, dan kan dat. Het bedrijf zoekt nog huisartsen, een zorgcoach, een inspanningscoach en een zogenaamde phlebotomist (iemand die venapuncties uitvoert, oftewel het aanprikken van een ader met een holle naald). Ook zoekt Apple mensen met een medische programmeerachtergrond, verpleegkundigen, verpleegcoördinatoren, een gezondheidsvoorlichter en meer. Vacatures zijn te vinden op LinkedIn, Indeed.com en Glassdoor.com.

Waarom medische klinieken?

Wat moet Apple met eigen medische klinieken? Het antwoord is misschien niet eens zo vergezocht: de meeste medewerkers zijn duurbetaalde krachten, die bij kleine medische problemen liever niet een halve dag van huis zijn. Even langsgaan bij de bedrijfsarts is dan wel zo makkelijk. Bovendien heeft het Apple de mogelijkheid om de groeiende reeks gezondheidsproducten en -diensten te testen. Zo bevat de Apple Watch steeds meer opties om een onregelmatige hartslag in de gaten te houden. Vanwege het stressvolle werktempo in de VS zullen er ongetwijfeld mensen met hartklachten zijn onder het eigen personeel, die baat kunnen hebben bij extra onderzoek en monitoring.

In een dergelijke kliniek kan Apple nieuwe producten rondom gezondheidszorg ook gemakkelijker testen. Daarnaast heeft Apple diensten zoals HealthKit, ResearchKit en CareKit, die er toegepast kunnen worden. Apple lijkt ook van plan om eigen gezondheidsprogramma’s te ontwikkelen, om daarmee ziektes te voorkomen en bestaande ziektes beter te managen. Denk daarbij aan vacatures voor een Population Health Program Designer en een Clinical Program Designer.

AC Wellness ontstaan vanuit Crossover?

Eerder meldde CNBC al dat Apple bezig was met de overname van Crossover, een start-up die medische diensten binnen grote bedrijven verzorgt. Crossover werkte onder andere voor Apple en Facebook. Apple zou andere zorgaanbieders die ze al langer inhuurden deze week hebben geïnformeerd over de overstap naar AC Wellness.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 8:52
Bron Bron CNBC
Categorie Apple
Onderwerpen medisch, zorg
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.