Aanwijzingen voor volgende generatie iPhone ontdekt in firmware

De website MacRumors heeft in firmware 2.2.1 strings gevonden die mogelijk verwijzen naar een nieuwe generatie iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

firmware21MacRumors meent bewijs te hebben gevonden voor de volgende generatie iPhone. In firmware 2.2.1 is code te vinden die van toepassing is op een apparaat met de naam ‘iPhone2,1’. De eerste generatie iPhone werd aangeduid met ‘iPhone 1,1’ en de iPhone 3G wordt in de firmware altijd ‘iPhone 1,2′ genoemd.

Apple gebruikt de codes om onderscheid te maken tussen verschillende hardwaremodellen. Het gaat niet simpelweg om een model met meer geheugen, maar er moet volgens MacRumors sprake zijn van een apparaat met nieuwe functionaliteit of bijvoorbeeld een andere processor.

Er gaan geruchten dat de volgende generatie iPhone een multicore-processor en mogelijk een multicore grafische processor van Imagination Technologies bevat. Toevallig heeft Apple VP Greg Joswiak in een recent interview gezegd dat Apple dit soort details over processoren liever niet naar buiten brengt. De iPhone moet z’n magische werk doen, zonder dat gebruikers zich druk maken hoe het technisch allemaal zit. Het bekendmaken van details over de grafische processor zou de iPhone alleen maar ‘geekifiëren’ (voorzover dat een woord is).

Het modelnummer is te vinden in het bestand USBDeviceConfiguration.plist. Bij de iPod touch kun je daarin bijvoorbeeld het modelnummer ‘iPod 1,1′ voor het originele model en ‘iPod 2,1′ voor de tweede generatie terugvinden.

Minstens één ontwikkelaar heeft al gemerkt dat er er iPhones met modelnummer ‘iPhone2.1’ in gebruik zijn. Dat leidde hij af uit rapportages van het advertentienetwerk PinchMedia.

Meer info: Mac Rumors
Nieuwstip van Robbert, thanks!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.