iClipper: kopiëren en plakken zonder jailbreak

iClipper is een nieuwe methode om tekst te knippen en te plakken vanuit websites. iClipper zet de gekopieerde tekst automatisch in een e-mailbericht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-iphone-keyboardNa Clippy, iCopy, MagicPad en hClipboard is er nu alweer een manier om tekst op de iPhone te kopiëren en te plakken: iClipper. Voor deze methode is geen jailbreak nodig. iClipper is een bookmarklet, die je kunt gebruiken om tekst automatisch van een website naar een e-mailbericht te kopiëren. Het werkt als volgt: ga naar de gewenste webpagina, selecteer de bookmarklet en tik daarna het tekstgedeelte aan dat je wilt kopiëren. Een nadeel van iClipper is dat het alleen bepaalde tekstblokken kan kopiëren. Dat wil zeggen: tekst die in de onderliggende HTML wordt afgebakend door een P-, LI-, DIV-, DD-, TD-, TEXTAREA- of PRE-tag.

De bookmarklet kopieert de geselecteerde tekst vervolgens naar een e-mailbericht dat je meteen kunt verzenden. Om iClipper te kunnen gebruiken moet je eerst de iClipper-bookmarklet toevoegen aan Safari op de desktop. Vervolgens synchroniseer je de Safari-bookmarks met Safari, zodat iClipper ook in MobileSafari beschikbaar is.

Mensen die denken dat het nog veel beter kan, zijn bij deze uitgenodigd: ontwikkelaar Kent Brewster moedigt iedereen aan om een betere versie te maken.

Meer info: iClipper
Via: ReadWriteWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2009, 16:53
Categorie iOS
Onderwerpen copy paste, kopiëren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.