Aanwijzingen in iPhoto voor iPhone-geotagging

Een verborgen panel in iPhoto '09 wekt de suggestie dat Apple van plan is om de iPhone en iPod touch te gebruiken voor het geotaggen van foto's die met digitale camera's zijn gemaakt.

iphone gps locatieDe iPhone 3G zou in de toekomst wel eens gebruikt kunnen worden als hulpmiddel voor geotagging, ook voor foto’s die niet met de iPhone zijn gemaakt. Dat blijkt uit een verborgen dialoogbox in iPhoto ’09. Deze bevat de tekst: ‘Activate the location application on your iPhone or iPod Touch. Once selected, any available location information will be transferred to your iPhoto library and associated with the photos in the selected event(s).’

De optie wekt de indruk dat je op de iPhone of iPod touch een programmaatje moet installeren die de locatiegegevens in een logbestand opslaat tijdens het reizen. Als je later de foto’s uit je camera in iPhoto ’09 opslaat kan aan de hand van het tijdstip worden vastgesteld welke locatie aan de foto’s moet worden gekoppeld. Je zou daarna ook een plattegrond kunnen bekijken, waarop de foto’s zijn geprojecteerd.

Elders in iPhoto ’09 is ook nog de volgende tekstregel te vinden: ‘Select an iPhone or iPod Touch from your list of named devices. Once selected, the appropriate information will be transferred to your iPhoto library and associated with the photos in the selected event(s).’

De functie roept nog wel wat vraagtekens op. Bijvoorbeeld: zou zo’n applicatie op de iPhone op de achtergrond moeten draaien? Bij applicaties die steeds actief moeten zijn, zou de batterij erg snel leeg gaan. En het feit dat er wordt gerefereerd aan iPod touch is apart: daarin zit namelijk geen GPS-ontvanger, waardoor de locatiebepaling erg onnauwkeurig zal zijn.

Via: Tidbits

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2009, 19:59
Categorie iOS
Onderwerpen fotografie, gps, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.