Bluetooth-voortgang: interne iPhone Bluetooth-adapter communiceert met Mac

Onderzoekers van de ETH Zurich zijn erin geslaagd om een duplex-verbinding tussen een iPhone en een Mac mini tot stand te brengen via Bluetooth.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bluetooth connectieOnderzoekers van de ETH Zurich zijn erin geslaagd om een duplex-verbinding tussen een iPhone en een Mac mini tot stand te brengen via Bluetooth. Dat is een grote stap vooruit om desktopapplicaties draadloos met de iPhone te laten communiceren. Het zou gebruikt kunnen worden voor het synchroniseren van data of bediening op afstand van allerlei functies. Op de hiernaast getoonde afbeelding zie je hoe de duplex connectie is gelegd tussen de interne Bluetooth-adapter en een Mac mini waarop een losse Bluetooth-module was aangesloten.

Het screenshot is van Ralf Ackermann, die eerder succes had met het maken van een Bluetooth-verbinding via een extern aangesloten Bluetooth-adapter op de connector van de iPhone. Daarbij liet hij twee iPhones met elkaar communiceren. De iPhone zendt het bericht “hello_can_you_hear_me?” naar de Mac en deze antwoordt terug: “I_hear_you_loud_and_clear”.

Meer info: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen bluetooth, verbinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.