3G Juice: gecertificeerde batterij voor iPhone 3G

Zoekmachinegoeroe Henk van Ess is in de batterijenhandel gestapt: hij verkoopt de 3G Juice, een speciale batterij die je onder de iPhone 3G kunt klikken om de gebruiksduur met 24 uur te verlengen.

batterij iphone 3GHenk van Ess, in Nederland bekend als internetkenner en zoekmachinegoeroe, is een nieuwe carriere gestart: als batterijenverkoper. Vanaf vandaag kun je voor 35 euro de 3G Juice kopen, een draagbare batterij voor de iPhone 3G. De batterijprestaties van de iPhone 3G vallen wat tegen en hoewel de Juice Pack van Mophie best een handig ding is, past ‘ie niet op de iPhone 3G.

De 3G Juice wordt gemaakt door China BAK Battery Inc uit Shenzhen. Henk kwam via zijn netwerk op LinkedIn in contact met deze batterijenfabrikant. Na een partij van 20 stuks voor vrienden en kennissen kreeg hij de vraag om Europese dealer te worden. Inmiddels is er een webshop ingericht waar je de batterij voor 35 euro inclusief verzendkosten kunt kopen.

De batterij in de iPhone 3G heeft een capaciteit van 1150 mAh, terwijl die in de 3G Juice een capaciteit van 1800 mAh heeft, dus 1,5 keer sterker. Zodra het batterijicoon op je iPhone 3G rood wordt klik je de 3G Juice erop waarna je 8 uur extra spreek- of internettijd erbij krijgt. De batterij is verder opvallend klein (62 × 60 x 12,9 mm) en daardoor makkelijk op zak te steken. Verder is de batterij door Apple gecertificeerd met het Works with iPhone-logo, want Henk wilde niet dat de batterij als Chinees vuurwerk uit elkaar zou spatten.

Als je 3G Juice bestelt heb je ‘m over ongeveer 2 weken in huis. De batterij is trouwens ook geschikt voor de eerste generatie iPhone.

Update: De 3G Juice laadt de interne batterij van de iPhone op; het is dus meer een portable charger dan een aanvullende batterij. Als na verloop van tijd de batterij van de iPhone weer vol is kun je de 3G Juice eraf halen en weer met op interne batterij verder gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2008, 21:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen 3G, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.