iPhone 3G als los toestel: 870 tot 1304 euro

De losse toestelprijs van de iPhone is een goedbewaard geheim, maar volgens de kassabon van T-Mobile moet de 16GB iPhone 3G normaalgesproken 1304 euro kosten. Bij Media Markt staan ze in het schap voor 999 euro.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Media MarktDat je met de iPhone een gesubsidieerd toestel koopt is wel duidelijk, maar hoeveel zou een iPhone eigenlijk los moeten kosten? Als je de bon bekijkt die je in de T-Mobile Shop ontvangt, zul je zien dat je voor de 16GB iPhone zo’n €1308,94 had moeten betalen, maar dankzij een korting van maar liefst €1148,99 blijft er onder de streep slechts een bedrag van €159 over. De Belcompany blijkt een betere deal voor de iPhone 3G te hebben bedongen: zij zetten €869,95 als losse toestelprijs op de bon en komen na wat rekenwerk ook op €159 uit (afhankelijk van je abonnement).

Kassabon iPhone 3G T-MobileDe Media Markt in Hamburg zit er precies tussenin: €999 als je geen abonnement afsluit. De hierboven afgebeelde foto is gemaakt door een zekere Pawel, die om 16:00 uur een Media Markt binnenwandelde en ontdekte dat er nog ongeveer 8 iPhones op voorraad waren. Maar wat nog meer opviel was de prijs voor het losse toestel, dat op het bordje is vermeld: 999 euro.

Een verkoper vertelde dat de iPhone op dit moment nog niet los verkocht wordt, maar dat dit binnenkort kan veranderen. Toch zijn deze prijzen uitzonderlijk hoog als je bedenkt dat handelaren die buiten de officiële operator om gaan, tussen de 500 en 700 euro voor een iPhone 3G vragen.

Er is nog iets anders met de toestelprijzen van de iPhone 3G aan de hand: mensen die al een abonnement bij T-Mobile hebben lopen, melden dat er op de kassabon een lager bedrag staat dan waar ze op hadden gerekend. Zo kan er op de bon opeens €49,95 staan terwijl je volgens de prijstabel meer had moeten betalen.

Via: iPhone-ticker.de en Gert-Jan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:42
Categorie Providers
Onderwerp toestel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.