Toetsenbord in MacBook Air 2018 teardown van iFixit.

Apple breidt toetsenbord-serviceprogramma uit naar MacBook Pro 2018 en MacBook Air

Ook derde generatie komt in aanmerking

Apple gaat het reparatieprogramma voor MacBook-toetsenborden uitbreiden naar twee recente modellen: de MacBook Pro en MacBook Air van 2018. Daarmee heb je recht op gratis reparatie als toetsen blijven vastzitten of niet reageren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook reparatie voor derde generatie vlindertoetsenbord

De MacBook Pro 2018 beschikt over een vernieuwd derde generatie toetsenbord met vlindermechanisme, die minder last zou moeten hebben van problemen. Toch hebben niet alle gebruikers die ervaring en die boodschap is nu ook bij Apple aangekomen. Het bedrijf heeft het toetsenbord-reparatieprogramma uitgebreid naar twee recente modellen: de MacBook Pro 2018 en de MacBook Air 2018. Dat meldt de Wall Street Journal.


Apple kreeg aanvankelijk veel klachten over MacBook Pro’s uit 2016 en later die voorzien waren van het vlindertoetsenbord. De modellen van 2018 zouden daar geen last meer van moeten hebben, maar dat blijkt nu anders uit te pakken. Apple gaat nu het programma uitbreiden en gaat ook een nieuw materiaal gebruiken in de vernieuwde derde generatie toetsenborden met vlindermechanisme. Daardoor moet het minder vaak voorkomen dat toetsaanslagen niet geregistreerd worden of juist dubbel worden uitgevoerd.

Voorheen was het toetsenbord-reparatieprogramma van toepassing op de eerste en tweede generatie keyboards. Nu komt ook de derde generatie in aanmerking, die vorig jaar is geïntroduceerd. Alle Mac-laptops met vlindertoetsenbord kun je vanaf nu dus terugbrengen naar de winkel als je last ondervindt. Dit geldt tot 4 jaar na aanschaf.

Toetsenbord in MacBook Air 2018 teardown van iFixit.

Kortere reparatietijd
Verder heeft Apple de reparatietijd ingekort. Voorheen duurde dat een week, nu in veel gevallen een dag. We verwachten dat Apple binnen een paar uur de officiële supportpagina voor het reparatieprogramma gaat aanpassen. Alle andere reparatieprogramma’s die momenteel gelden vind je op onderstaande pagina.

Apple gaat voor de reparaties een nieuw materiaal gebruiken, al worden daar geen verdere details over gegeven. Wel zou dit het probleem met dubbele toetsaanslagen moeten oplossen.

Vandaag werden nieuwe MacBook Pro’s aangekondigd die voor het eerst leverbaar zijn met 8-core processor. Deze zouden al voorzien zijn van het nieuwe materiaal. Bij reparaties krijgen alleen de derde generatie vlindertoetsenborden het nieuwe materiaal, niet de oudere keyboard van de eerste en tweede generatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.