iPhone 6

Apple lost ‘1970 datum-bug’ spoedig op met iOS-update

Apple zegt bekend te zijn met de 1970 datum-bug op 64-bits iDevices en laat weten dat er spoedig een update verschijnt die het probleem moet verhelpen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6

Apple heeft laten weten op de hoogte te zijn van de 1970 datum-bug die 64-bits iDevices brickt. Er zou worden gewerkt aan een iOS-update die dit probleem verhelpt. Deze zal binnenkort verschijnen. Tot die tijd kun je twee oplossingen voor de 1970-bug proberen, die we in ons eerdere artikel hebben uitgelegd.


Update 25 februari: Dit probleem zal in iOS 9.3 worden opgelost. In beta 4 van iOS 9.3 is dat al het geval.

Op een nieuwe supportpagina omschrijft Apple het probleem dat afgelopen donderdag ontdekt werd. Als je op een 64-bits iDevice (vanaf de iPhone 5s) de datuminstelling terugzet naar 1 januari 1970 zal het toestel niet meer uit het opstartscherm kunnen komen.

“Een aankomende software-update voorkomt dat iOS toestellen door dit probleem getroffen kunnen worden”, zo schrijft Apple. Mocht je door de bug getroffen zijn, dan kun je contact opnemen met Apple Support om tot een oplossing te komen.

iOS-update voor 1970-bug is onderweg

Reken er dus maar op dat er de komende dagen een nieuwe versie van iOS klaarstaat die het probleem met de datum verhelpt. Of het hier om een kleine tussentijdse update gaat, of dat Apple het verpakt in een grotere update voor iOS is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

In het onderstaande artikel omschrijven we het probleem en geven we een tijdelijke oplossing. 1 januari 1970 is overigens geen willekeurige datum, het gaat hier om de zogenaamde Unix-tijd, het moment waarop de tijdrekening is begonnen voor Unix-systemen. Het probleem werd ontdekt door een betagebruiker van iOS 9.3, die de datum terugzette omdat er geen tijdsaanduiding meer in de statusbalk stond. Dit leverde een bricked iPhone op.

Bekijk ook

Datum 1 januari 1970 brickt 64-bits iOS devices

De datum van 1 januari 1970 kan iPhones doen vastlopen ('bricken') als je handmatig deze datum instelt. Dit ondervonden een aantal gebruikers, nadat ze het op een 64-bit toestel probeerden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 25 februari: Oplossing bug in iOS 9.3 beta 4 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 februari 2016 om 9:09
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.