iPhone eerste generatie

13 redenen om te twijfelen aan de iPhone

De website Crave / CNET heeft 13 redenen opgesomd waarom we de hype rond de Apple iPhone niet te serieus moeten nemen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple iPhoneDe iPhone is nog maar net aangekondigd of de eerste commentaren komen los. De website Crave (onderdeel van CNET) heeft 13 redenen op een rijtje gezet om de iPhone-hype niet al te serieus te nemen:

 1. Er zit geen snelle 3G-dataverbinding in, misschien omdat de 3G-dekking van Cingular buiten de Amerikaanse grote steden nog gatenkaas is? Of gewoon omdat EDGE minder energie verbruikt waardoor de batterij langer meegaat?
 2. Wi-Fi is handig maar je hebt er niets aan als je in de trein, in de auto of op een bankje in het park zit. Wi-Fi slurpt trouwens ook de batterij leeg.
 3. Niemand weet zeker wat er intern aanwezig is. Waarschijnlijk een Samsung-processor en videoprocessor, wat dan meteen de overeenkomst in specificaties met de Samsung BlackJack verklaart.
 4. Direct downloaden vanuit iTunes is waarschijnlijk niet mogelijk.
 5. Er zijn onduidelijkheden over de versie van Mac OS X die op de iPhone draait en over de mogelijkheden om te multitasken. Muziek afspelen, content downloaden en tegelijkertijd een telefoongesprek voeren is waarschijnlijk niet haalbaar. De mogelijkheden van Mac OS X zullen beperkt zijn: geen volledige iTunes, geen Skype of VoIP, geen echte desktop-applicaties gebruiken.
 6. Blijft de iPhone wel zo heten? Niet als het aan Cisco ligt: zij sleepten Apple voor de rechter. Zal het met een andere naam net zo succesvol zijn?
 7. Wie kan de iPhone betalen? Antwoord: Paris Hilton. De iPhone is een consumententelefoon, maar voor een prijs die alleen door zakelijke gebruikers te betalen is. Maar die zitten niet te wachten op Yahoo-mail en het is nog onduidelijk of je gegevens met Windows kunt uitwisselen (belangrijk, want de meeste bedrijven gebruiken Windows-pc’s), laat staan of je er bedrijfsapplicaties op kunt draaien.
 8. Hoeveel vrijheid krijgt de gebruiker? In ieder geval zit er geen geheugenkaartslot in, maar is de batterij wel verwisselbaar? Bij de iPod is dat na jaren nog steeds niet mogelijk. En kun je je eigen software installeren?
 9. Welke maandelijkse kosten zitten eraan vast? Hoeveel kost een Cingular-abonnement (vanaf $40 per maand), het data-abonnement ($45 voor onbeperkt gebruik) en zit je ook vast aan het Wi-Fi-abonnement van Cingular?
 10. Is dit de zoveelste iLock-in strategie? Als al je contactpersonen in de iPhone staan, kun je dan later nog makkelijk naar een andere telefoon overstappen of zit je aan de iPhone vast?
 11. Hoe handig is de touchscreen? De interface ziet er mooi uit, maar is het wel bruikbaar? Geen knoppen betekent dat je altijd op het scherm moet kijken.
 12. Zullen early adaptors de enige adaptors zijn? Als de iPhone een succes is zullen andere toestelfabrikanten de functies overnemen, voor een lagere prijs.
 13. Imago is de enige factor waarop Apple gokt. Maar er zijn meer overwegingen bij het kiezen van een nieuwe telefoon, bijvoorbeeld de operator, de behoeften van de gebruiker en het aanbod van de concurrentie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 22:49
Categorie iOS
Onderwerpen kritiek, opinie
Device iPhone [2007]

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.