iculture-biz
iCulture Biz

Windows Azure Directory: cloudoplossing van Microsoft op iOS

My Apps - Windows Azure Active Directory voor iPhone en iPad is een touchscreen-versie van de Microsoft-dienst, inclusief

My Apps Windows Azure Active DirectoryMicrosofts zakelijke oplossing Windows Azure Active Directory is als app uitgekomen op de iPhone en iPad. De nieuwe en gratis te downloaden applicatie geeft je ook op Apple’s touchscreen toegang tot Microsofts overkoepelde service voor clouddiensten. Door gebruik te maken van Azure, kan je met één wachtwoord toegang krijgen tot alle cloudservices die je zakelijk gebruikt. Die gebruik je vervolgens in de browser in de Azure-app.

Windows Azure Directory gaat dus niet boven de apps in je systeem staan. Heb je Dropbox gekoppeld vanuit Azure bijvoorbeeld, dan open je het account op de (mobiele) website in Azure zelf, in plaats van dat je doorverwezen wordt naar de Dropbox-app en automatisch wordt ingelogd met je zakelijke account. Het heeft als voordeel dat apps goed gescheiden blijven van je zakelijke toepassingen, maar ook een groot nadeel. Mobiele websites zijn vaak minder handig dan losstaande applicaties op iPhone en iPad.

My Apps iPad iPhone cloudservices

My Apps – Windows Azure Active Directory bevat verder niet veel functies op de iPhone en iPad. Het systeem is zo opgezet dat je in de applicatie geen toegang hebt tot de beheerderskant van het verhaal. Diensten verbinden, toevoegen en verwijderen wordt zo lastig. De app is echt een client van de desktoptoepassing dus. Om My Apps – Windows Azure Active Directory voor iPad en iPhone te gebruiken, dien je als bedrijf een contract te hebben voor de dienst op de desktop. Microsoft hanteert een gratis en Premium-abonnement, waarbij de prijs na een gratis proefperiode kan oplopen tot 200 doller per maand.

Downloaden: My Apps – Windows Azure Active Directory (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Dit artikel is onderdeel van de reeks iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2014, 12:55
Categorie Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, microsoft, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.