Operatiegame Surgeon Simulator voor iPad verschenen

Surgeon Simulator is vandaag voor de iPad verschenen. In de game moet je operaties uitvoeren met onhandige besturing.

Surgeon Simulator tandartsSurgeon Simulator is vanaf vandaag ook op de iPad te spelen. De game heeft onder pc-gamers een inmiddels beruchte reputatie wegens de bewust lastige besturing. Als chirurg neem je iemand onder het mes voor een hartoperatie, maar hierbij wordt alles je moeilijk gemaakt. Alleen al het vasthouden van een scalpel is bijvoorbeeld al een flinke uitdaging. Tenminste: in het origineel. De iPad-versie blijkt toch net wat makkelijker in elkaar te steken.

In de pc-game moet je bijvoorbeeld je virtuele vingers in net de goede positie bewegen om alle operatiemiddelen goed vast te houden. Bij de iPad-versie is het vooral belangrijk dat je een zaag, scalpel of ander hulpmiddel in net die ene hoek weet te positioneren. Hoewel dat door wat aparte methodes ook erg moeilijk kan zijn, heb je de iPad-game veel sneller onder de knie dan het origineel.

De makkelijkere besturing maakt Surgeon Simulator benaderbaar voor een groter publiek, maar de grootste fans van de games zijn er niet blij mee: de extreem complexe operaties waren voor hun juist de kracht van de game. Het was deze besturing die verantwoordelijk was voor flink wat grappige filmpjes op YouTube.

Bovenstaande video is van de pc-versie.

Hoewel een operatie in de iPad-game ook verre van professioneel oogt, gaat alles in de eerste video’s hiervan een stuk soepeler.

Bovenstaande video is van de iPad-versie.

De iPad-versie heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van het origineel op de pc. Er zijn bijvoorbeeld twee nieuwe operaties, waarin je een tandtransplantatie en een oogtransplantatie moet uitvoeren. Het maken van gamevideo’s is in de iPad-versie ook erg makkelijk: de makers hebben een opnamefunctie ingebouwd.

Downloaden: Surgeon Simulator (€5,49, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2014, 10:38
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.