Whitespace voor iPhone combineert notitieblok met Markdown-tekstverwerker

Whitespace is een nieuwe teksteditor en notitie-app voor de iPhone. Whitespace ziet er strak uit en werkt met een onbeperkt aantal spaces.

whitespace iphoneWhitespace is een notitie-app met meerdere functies. Je kunt er makkelijk ideeën mee noteren, maar het is ook een volwaardige tekstverwerker met ondersteuning voor de opmaaktaal Markdown. De app valt ook op door het strakke uiterlijk met veel witruimte. Je kunt de app gebruiken om een dagboek bij te houden, een boodschappenlijstje te maken of om snel iets te noteren. Je bepaalt zelf de structuur van de items die je maakt. Het mag een lijstje zijn of een lang artikel.


whitespace iphone appDe notities die hebt gemaakt verschijnen in blokjes op het startscherm van Whitespace. Met de rode plusknop voeg je een nieuw item toe. Er zijn extra knoppen op het toetsenbord om de Markdown-codes makkelijk te kunnen invoeren en je kunt foto’s koppelen aan een notitie. Door namen toe te wijzen aan een notitie kun je ze ordenen. Heb je de notitie af, dan kun je die via e-mail delen met anderen. Je hebt daarbij drie opmaakmogelijkheden: platte tekst, tekst met opmaak of HTML. Je kunt een onperkt aantal notities en spaces aanmaken, schermvullend werken en de tekst volledig doorzoeken. Het enige wat nog ontbreekt is het synchroniseren van notities tussen meerdere iOS-apparaten. Er zitten reclamebanners in de app die het strakke uiterlijk een beetje onderuit halen. Die kun je voor €1,79 via een in-app aankoop uitschakelen.

Downloaden: Whitespace (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2013, 10:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.