MyFlavors voor iPad: Nederlandstalige kookboekapp haalt recepten van websites

MyFlavors is een kookboekapp voor de iPad. Je kunt recepten van internet importeren, maar betaalt daarvoor wel €4,49 per 50 stuks.

myflavors-icoonMyFlavors Bijdehand Kookboek is een iPad-app waarmee je recepten kunt opslaan. Een eerste blik op de app is veelbelovend: je wordt welkom geheten op een Nederlandstalig startscherm en er zitten ook al een paar recepten in: bananenbrood, frisse limonade, Griekse salade, karamel pecan appeltaart en nog negen andere recepten. MyFlavors maakt gebruik van een kookboekuiterlijk, dus je moet wel van de Scott Forstall-obsessie met stiksels en imitatieleer houden. In de app krijg je ook meteen 5 smaakmunten. Dat je die later in de app snel weer nodig hebt, zal straks blijken.

De app belooft dat recepten automatisch van websites worden ‘geript’ zodat je ze offline kunt opslaan. Het werkt dus een beetje zoals Paprika, een receptenapp die we eerder hebben besproken.

MyFlavors herkent de ingrediëntenlijst, de foto en de bereidingswijze en zet ze om naar de kookboekenlayout van de app. Allemaal leuk en aardig, maar om recepten te kunnen laden heb je credits nodig. Het opslaan van 6 recepten kost €1,79, voor 14 recepten betaal je €1,79 en dat loopt op naar 50 recepten voor €4,49. Voor dat geld krijg je geen recepten, maar krijg je de mogelijkheid om recepten die je op allerlei websites (bijvoorbeeld ah.nl) hebt gezien, te importeren. Het handmatig toevoegen van recepten is bewerkelijk, maar is gelukkig gratis. Onderin het scherm is een soort klem zichtbaar, die je omhoog kunt schuiven. Dit haalt een notitieblaadje tevoorschijn, waarop staat dat er binnenkort nog een boodschappenlijst, maaltijdplanner en optie om recepten te delen zal worden toegevoegd.

myflavors-1

Ik probeerde het toevoegen van recepten vanaf het web met de zoekopdracht ‘Pizza Napoletana’, maar dat leverde alleen Engelstalige recepten op van sites zoals Allrecipes.com. De opdracht ‘Wentelteefjes’ leverde al wat betere resultaten op, hoewel ook hierbij Allrecipes.com prominent aanwezig was. Ik probeerde het uiteindelijk met het Wentelteefjes-recept op Mijnreceptenboek.nl, wat een extra uitdaging is omdat de tekst vol staat met Google-reclames. De app importeerde het recept probleemloos, net als recepten van smulweb.nl en het (Nederlandstalige) allrecipes.nl. Wel jammer is dat MyFlavors een filter over de zoekresultaten gooit. Het lijkt alsof je via Google aan het zoeken bent, maar als je ‘spaghetti site:ah.nl’ invoert krijg je geen resultaten. Blijkbaar werkt de Albert Heijn-site niet goed samen met deze receptenapp.

myflavors-3

Met z’n huidige uiterlijk is MyFlavors nog niet klaar voor iOS 7 en het feit dat je steeds muntjes moet kopen voor het importeren van recepten is ook wat jammer. Ik blijf voorlopig bij Paprika, omdat je daarmee ook €4,49 kwijt bent, maar tenminste wel onbeperkt recepten kunt importeren. Dat de app ‘MyFlavors Bijdehand Kookboek’ heet, is trouwens een vertaling van de Engelse naam ‘MyFlavors Smart Cookbook’. Want de app lijkt weliswaar Nederlands, maar is gemaakt door een buitenlands bedrijf.

Downloaden: MyFlavors Bijdehand Kookboek (gratis, met in-app aankoop, iPad, iOS 5.0+)

myflavors-2

myflavors-4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2013, 15:51
Categorie Lifestyle
Onderwerp recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.