Wandelroute- en fiets-app Tales & Tours nu compleet offline bruikbaar

De iPhone-app Tales & Tours voor fietstochten en wandelroutes heeft een handige zoekbalk gekregen en speelt video's offline af.

Tales en Tours iPhone-app reisgidsen wandelen fietsenTales & Tours, de fraaie wandel- en fietsapplicatie van de Nederlander RP Landegent, is een stukje handiger geworden na een nieuwe update. Met de iPhone-app kon je al reisgidsen voor wandelingen en fietstochten opslaan om op locatie te gebruiken zonder internetverbinding, maar niet alles werkte nog zonder internet. Nu wel: voortaan worden ook video’s offline afgespeeld. Zo bekijk je bijvoorbeeld ook zonder mobiel internet video’s van de trekpleister waar je bij staat in Londen en Porto.


Een andere nieuwe handigheid in Tales & Tours is de vernieuwde zoekbalk, die in beeld komt als je de startpagina naar onderen trekt. Je kan er op twee manieren in zoeken. Zoeken op plaats, maar ook zoeken op uitgever van de verschillende routes in de app. Bevallen de gidsen van Natuurmonumenten je goed? Met een zoekopdracht kom je naar een overzichtspagina met alle 23 gidsen van de uitgever.

Tales and Tours iPhone wandelroutes app Tales and Tours Natuurmonumenten

In totaal heeft Tales & Tours op moment van schrijven 136 gidsen, voornamelijk voor fietsen en wandelen. Het grootste deel bevindt zich in Nederland, maar je kan de app ook buiten de landsgrenzen raadplegen. De rode draad van de app is dat alle routes zijn voorzien van pushberichten op basis van locatie. Ben je in de buurt van een interessant uitzicht of monument tijdens je route, dan krijg je een pushbericht waarna een foto, tekst en misschien video je achtergrondinformatie geven. De laatste toevoeging van Tales & Tours versie 1.2 voor iPhone, is dat het scrollen in de app is versoepeld voor gebruik onder iOS 7.

Lees ook: De beste wandel-apps voor iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2013, 15:30
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen fietsen, natuur, wandelen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.