Bewegingsapp Argus krijgt grote en sociale update op iPhone

De gezondheidsapp Argus voor iPhone is verbeterd. Je kan innige vrienden toevoegen om te volgen en onder andere de FitBit wordt ondersteund.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Argus iPhone hoofdschermWie een iPhone-app moet noemen die je stappen en beweging bijhoudt, roept vermoedelijk meteen Moves. Maar het is een andere applicatie op hetzelfde vlak die zich echt fors blijft uitbreiden en verbeteren. Niet Moves, maar Argus. De iPhone-app die gebruik maakt van de M7-bewegingsprocessor in de iPhone 5s, voegt nu toe dat je bewegingsvorderingen kan delen met anderen. Niet zomaar met iedereen van Facebook, maar met maximaal zes vrienden die je kunnen motiveren gezonder te leven. Ook is de ondersteuning voor accessoires uitgebreid en verbeterd.


Vanaf de nieuwe update kan je via Bluetooth een hartslagmeter aan de applicatie koppelen om je ritme vast te leggen in de app. Ook biedt Argus versie 2.8.63 ondersteuning voor het importeren van je Fitbit-geschiedenis en kan je nu data ontvangen van de LifeTrak C410 en LifeTRNr SYNC.

Maar ook zonder externe accessoires is de functionaliteit van Argus uitgebreid. De applicatie detecteert het automatisch als je rent, maar als je nadrukkelijk aangeeft dat je gaat rennen, fietsen of hiken, dan zie je voortaan een opname-scherm van de activiteit, waarop je jouw locatie op kaart bekijkt en middels een Bluetooth-accessoire ook live je hartslag kan meten. Verder is de statistiek die je op de activiteitenpagina te zien krijgt, uitgebreid. Afstand, tijd van actief zijn, verbrande calorieën, stappen en een dagtijdlijn laten zich makkelijk lezen op overzichtelijke schermen in de iOS 7-stijl die de app is ingeslagen.

Argus bewegingsapp live op kaart Argus slapen bijhouden iPhone-app

Aansluitend op de mogelijkheid om vrienden toe te voegen in de app, kan je nu ook een profielfoto instellen in Argus. De rest van de update gaat vooral over bugfixes. Negatieve stappen door de M7-bewegingsprocessor? Mag niet meer voorkomen. Ook moet stapdata beter gecorrigeerd worden, wordt de actieve tijd van het stappen beter aangeduid en er zijn correcties doorgevoerd in tijdzones en dag- en nacht om beter rekening te houden met de verrekening van calorieën.

De noemer bewegingsapp omschrijft Argus eigenlijk nog niet goed genoeg. Misschien kunnen we de app beter gezondheidsapp noemen. Behalve het tellen van stappen, kan je namelijk ook je slaapgedrag vastleggen, geef je aan wanneer je sport, welke doelstellingen je hebt en kan je zelfs het nuttigen van koppen koffie op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis terugzien. Een echt lifehacking-app dus, waarmee je eigen gedrag analyseert en misschien wel betert.

Downloaden: Argus (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.