Wachtwoordendienst LastPass verbetert browser-app op iOS

Wachtwoordendienst LastPass heeft haar iPhone- en iPad-app verbeterd met een handige browser en snellijst van wachtwoorden.

LastPass iPhone iPad wachtwoorden-app 1Password alternatiefDe iPhone- en iPad-app van wachtwoordendienst LastPass heeft een flinke sprong vooruit gemaakt deze week. In de browserapplicatie is het een stuk makkelijker gemaakt om wachtwoorden voor websites te genereren en ze in te vullen. Ook heb je nu toegang tot een gedeelde familiefolder met wachtwoorden voor maximaal vijf gezinsleden. De update van vandaag verhelpt de fout dat websites herhaaldelijk laden, maar de echt grote update vond eerder deze week plaats naar versie 3.0.

Wat is LastPass?

LastPass is vergelijkbaar met 1Password en Apple’s eigen iCloud Sleutelhanger. Het is een dienst die je veilige wachtwoorden laat aanmaken en opslaat voor allerlei websites en apps. In de LastPass-app kan je twee dingen doen. 1: Je vraagt de gegenereerde wachtwoorden van diensten op en kopieert ze naar andere apps om ze daar in de wachtwoordvelden te plakken. 2: je gebruikt de LastPass-app als je standaardbrowser, zodat je de wachtwoorden meteen bij de hand hebt.

LastPass websites op rij LastPass wachtwoord aanmaken iOS

Vernieuwde app

LastPass kreeg een totaal nieuw uiterlijk afgestemd op iOS 7 en gebruikt nu een knoppenindeling die doet denken aan Google Chrome op iPhone en iPad. De browser is in onze test lekker snel, maar een absolute basisfunctionaliteit werkt momenteel niet. Het is niét mogelijk om snel naar de vorige pagina te gaan met de pijl links onderin beeld. Daar is zeker een update voor nodig. Gelukkig zijn er ook dingen op een goede manier vernieuwd. Rechtsboven vind je nu een knop waarbij je meteen kiest voor de opties om een inlogvenster automatisch in te vullen, of een wachtwoord te genereren als je je aanmeldt bij een nieuwe site. Met de knop linksboven in beeld heb je daarnaast sneller toegang tot de lijst van opgeslagen wachtwoorden. Met een lange druk op een sitenaam krijg je een pop-up venster en kan je meteen kiezen voor Copy om het wachtwoord te kopiëren.

Familiemap

Een andere vernieuwing van LastPass 3.0 is de gedeelde familiemap in de applicatie. Zo kan je tot wachtwoorden van vijf gezinsleden opslaan en gebruiken in de app. Gezinsleden bepalen zelf of ze wachtwoorden delen met andere leden. Zo ja, dan worden ze rechtstreeks gesynchroniseerd met de andere gezinsleden. De regelopties voor de map kom je helaas niet tegen in de iPhone- en iPad-app. Die zijn voorbehouden aan de browserapplicatie van LastPass. Slechts één gezinslid moet het betaalabonnement LastPass Premium hebben om een familiemap aan te maken.

LastPass iPhone wachtwoord invullen LastPass instellingen iOS

De volgende stap

LastPass Premium is een vereiste om de applicatie op iOS te gebruiken. Pas als je daarmee inlogt in de app, krijg je toegang tot alle functies. Een Premium-abonnement is gelukkig schappelijk geprijsd: je betaalt 12 dollar per jaar of, omgerekend: 1 dollar per maand. Dat is duurder dan Apple’s gratis iCloud Sleutelhanger, maar daar staat tegenover dat je de wachtwoorden middels browserextensies ook in andere browsers dan Safari kan gebruiken op je desktop. De volgende stap is dat de wachtwoorden ook werken via een extensie in Safari op de iPhone en iPad, een functie waar LastPass aan zegt te werken.

Downloaden: LastPass (gratis, LastPass Premium-account vereist, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:17
Categorie Diensten
Onderwerpen 1password, icloud sleutelhanger, lastpass, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.