Voetbal Live: ‘We willen pushberichten met video’s van goals sneller brengen’ (interview)

Hoeveel tijd zit er tussen een pushbericht van een goal en de video ervan? Voetbal Live voor iPhone en iPad geeft antwoordt op onze vragen.

Voetbal Live iPhone FC Utrecht header interviewAfgelopen zaterdag schreven we over Voetbal Live, een serie officiële apps voor clubs uit de Nederlandse Eredivisie waarin je abonnementen kan afsluiten voor pushberichten met video’s van goals en live wedstrijden kijken op iPhone of iPad. Vooralsnog hebben FC Utrecht, FC Groningen, ADO Den Haag, Heracles Almelo, NAC Breda, N.E.C. Nijmegen, RKC Waalwijk en VVV-Venlo een Voetbal Live-app, maar als het aan ontwikkelaar Clubmobiel ligt, voegen de andere Eredivisieclubs zich daar snel bij. We vragen Harry van Streun van Clubmobiel over de toekomstplannen, abonnementsprijzen en tijd tussen een pushbericht en video in de Voetbal Live-apps.

Je kan een uitgebreide impressie van de Voetbal Live-apps lezen in ons artikel van zaterdag. De hoofdmoot van de apps is vooralsnog dat je live kan kijken en pushberichten met videofragmenten kan ontvangen, volgens de app-omschrijving. Het abonnement met de videofragmenten bij pushberichten heet Premium en kost per club 2,69 euro per maand, 5,99 euro voor drie maanden en 19,99 euro voor een jaar. De prijzen van Live, voor het live kunnen volgen van alle wedstrijden van één club, zijn een stuk gortiger: één maand voor 7,99 euro, drie maanden voor 23,99 euro en een jaar lang voor 89,99 euro. Daar zijn de diensten van het Premium-abonnement wel bij inbegrepen. Helaas klaagde een lezer en vroege gebruiker onder het artikel dat een pushbericht nog helemaal geen video van de goal met zich meebrengt. Daarom interviewen we Clubmobiel. Van Streun geeft de antwoorden.

Waarom de Clubmobiel club-apps?

“Clubmobiel is al meer dan 2 jaar de leverancier van de officiële club-app van een zestal clubs. Deze officiële club-apps worden door de clubs ingezet als mobiel communicatiekanaal naar hun fans. De nieuwe Live Apps hebben een groot aantal van de functionaliteiten van de oude Apps aangevuld met live wedstrijdbeelden en videogoals updates afkomstig van Eredivisie Live.”

Voetbal Live is nu beschikbaar voor een selecte groep Eredivisieclubs. Volgen andere clubs later met een eigen app?

“Ja, we streven ernaar om volgend seizoen alle 18 dan spelende Eredivisieclubs van een Live App te voorzien al dan niet geïntegreerd met bestaande club-apps.”

Hoe verhouden de Voetbal Live-apps zich tot Eredivisie Live? Hebben jullie de licentie gekocht? Werken jullie samen met Eredivisie Live?

“Wij hebben een licentieovereenkomst met Eredivisie Live. Op grond van deze overeenkomst mogen wij de live wedstrijden en live goalmeldingen per club aanbieden in de apps van de verschillende clubs. We hebben specifieke smartphone- en tablet-apps ontwikkeld om recht te doen aan de kwaliteiten van de verschillende apparaten. Dit in tegenstelling tot de Eredivisie Live-apps die ontwikkeld zijn voor smartphones en niet specifiek voor smartphones en tablets. Ons streamingplatform herkent de gebruikte apparatuur en zal de bij het apparaat horende IP stream aanbieden – 780 Kbps voor smartphones en 2.5 Mbps voor tablets.”

Een jaarabonnement voor live kijken naar één club is bijna dubbel zo duur als een jaar kijken naar elke club in Eredivisie Live (€44,99). Hoe verklaren jullie die prijs?

De service die wij aanbieden is in principe niet 1 op 1 te vergelijken met die van Eredivisie Live. Club Live beelden (afkomstig van Eredivisie Live) zijn een onderdeel van onze propositie, echter zoals in de komende maanden duidelijk zal worden, omvatten onze Apps veel meer dan alleen Live beelden.

Krijgen gebruikers bij het pushbericht van een goal meteen de video te zien? Een lezer reageerde op ons artikel op zaterdag van niet. Hoeveel speling mag tussen het pushbericht en de goal in zitten?

“De levering van pushberichten is de resultante van een complex geheel van diensten die serieel geschakeld zijn. Elk van de schakels creëert een afhankelijkheid en zorgt voor vertraging. De belangrijkste schakel wordt geleverd door Apple met zijn Push service. Voor deze dienst geeft Apple geen garantie. Dit betekent dat wij voor de dienst als geheel geen aflevergarantie geven. Maar we streven ernaar om de berichten binnen 30 seconden na de gebeurtenis bij de gebruikers te hebben. In de huidige configuratie zijn de video’s tussen 5 en 8 minuten na de gebeurtenis beschikbaar voor de gebruiker. Dit is de gebaseerd op de huidige Eredivisie Live systemen, we zijn aan het onderzoeken wat we kunnen of moeten doen om deze tijd terug te brengen tot max. 90 seconden na de gebeurtenis. Het moet al beter zijn in versie 2.0, die over maximaal 15 dagen uitkomt.”

Jullie hebben ervoor gekozen geen support op te zetten in de app noch op de bijbehorende websites. Dat kan leiden tot veel negatieve recensies in de App Store en ontevreden klanten. Wat wordt daar aan gedaan?

“Blijkbaar hebben we dit niet nadrukkelijk genoeg gecommuniceerd. Zowel in de app als op de site vermelden we ons e-mailadres voor support. In de nabije toekomst laten we een testpanel bepalen of wij het nadrukkelijk genoeg aangegeven hebben. Als dat niet het geval is, pakken we het direct op.”

[Oké, in de sectie ‘Over deze app’ tref je een ongelinkt support-mailadres in een lang artikel met de algemene gebruiksvoorwaarden.]

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van Voetbal Live?

“De bedoeling is dat de Live Apps zullen uitgroeien tot hét interactieve communicatiekanaal van de club. Versie 2.0 en 3.0 van de apps zullen verrijkt worden met statistieken, achtergrond informatie – het punt dat jij terecht aangaf als mager, games, historisch beeld, geluidsmateriaal en andere interactieve diensten. We zullen de apps integreren met onze stadionbetaaldiensten zoals wij deze nu reeds bij NAC Breda geïmplementeerd hebben. Dit maakt cashless betalen mogelijk met alle voordelen voor de fan en voor de club.”

Waar staan de Voetbal Live-apps over een jaar?

“Over een jaar hebben we meer dan 400.000 downloads achter de rug en hebben we een vaste Premium en Live basis van 30.000 tot 35.000 klanten gelijkmatig verdeeld over de iOS en Android Apps. We hebben versie 3.0 van de apps gelanceerd en hebben de eerste integratie met mobiel betalen via de apps achter de rug. We leveren dan ook de eerste geïntegreerde stadionservice waarbij de app naadloos geïntegreerd wordt met het stadion Wi-Fi-netwerk in relevante stadions.”

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 14:50
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen interview, sport, televisie, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.