Compromised: Nederlandse iPhone-app toont of je gehackt bent

Compromised is een iPhone- en iPad-app waarmee je ziet of he account(s) gehackt is of zijn, en je ontvangt een pushbericht als dat wel gebeurd is.

Compromised is je account gehacktDe ene zijn dood is de ander zijn brood. Virtueel geldt het al net zo sterk. Compromised is een gloednieuwe iOS-app van de Nederlander Wouter van den Broek die niet had bestaan zonder de serie hacks van de laatste tijd, zoals die van Evernote bijvoorbeeld. In de applicatie voor iPhone en iPad vul je je nickname of e-mailadres in en de applicatie zoekt of die voorkomt in de vrijgekomen databases van recente hacks. Daarnaast kan je ook een pushbericht instellen voor wanneer dat wel het geval is.

Compromised gaat zo snel mogelijk alle databases na die zijn gelekt bij hacks en geeft je een pushnotificatie als jouw mailadres of nickname erin voorkomt. Of de nicknames en mailadressen van andere mensen die je invoert in de applicatie. Je hoeft geen account aan te maken voor Compromised of de toepassing te koppelen aan een bestaand sociaal netwerk. Zodra je de applicatie hebt gedownload, kan je onbeperkt mailadressen en nicknames invullen in het enige tekstvak van de applicatie. Nadat je ziet of je mailadres en nickname goed bewaarde geheimen zijn, kan je op het belletje drukken om een notificatie in te stellen.

Compromised pushbericht als account gehackt isCompromised bestaat verder uit een tekstregel onderin beeld waarin je de koppen ziet van de laatste berichten omtrent hacks. De berichten zijn afkomstig van verschillende websites die je in de applicatie opent als je op de nieuwskop tikt. Uit meer functies bestaat Compromised simpelweg niet.

Van den Broek doet in de applicatie en App Store-omschrijving de stellige belofte dat de applicatie geen privégegevens opslaat op eigen servers, en daar lijkt het in de app ook op omdat je anders dan je accountnamen en mailadressen, niks hoeft op te geven in de app. Helaas garandeert Compromised niet dat je account niet gehackt is als de app dat aangeeft, of dat je accountgegevens niet zijn ingezien door derden. De app noemt zichzelf een indicatie van of jouw zoekterm is gevonden in bestanden van hacks.

Downloaden: Compromised (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 16:55
Categorieën Diensten, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.