Verdiende Aandacht: iPhone-app met podcasts over branding

De iPhone-app Verdiende Aandacht bevat 45 interviews met prominente Nederlanders op het gebied van internet, marketing en sociale media. Zij vertellen in twintig minuten waar ze mee bezig zijn en wat hun uitdagingen zijn.

Verdiende Aandacht iPhone iPod touch over visionairs“Hyves zal in de toekomst steeds meer integreren met Facebook om relevant te blijven voor de Nederlandse markt.” Het is een van de uitspraken uit een podcast van Verdiende Aandacht, de gratis iPhone-applicatie die toebehoort aan het gelijknamige boek van auteur Klaas Weima. De app bevat uitgebreide audio-interviews met 45 voorname gezichten op het Nederlandse terrein van marketing, sociale media en internet.

Verdiende Aandacht visionairsErwin Blom (Fast Moving Targets), Marco Derksen (Marketingfacts), Michiel Frackers (Planet Internet), Jon Mitchell (Spotify) en Nalden (WeTransfer) zijn een paar van de namen die geïnterviewd worden in de applicatie en waarvan je per persoon al snel twintig minuten antwoorden en adviezen meekrijgt over hoe je een merk in de markt zet en wat de grootste uitdagingen voor ze zijn. Elke geïnterviewde is voorzien van een link naar diens sociale netwerken en persoonlijke blog die in de app worden geladen, zij het niet altijd in het goede beeldformaat.

Je kan verder door de app bladeren terwijl een (online gestreamde) podcast afspeelt, maar het interview kapt af zodra je de scanfunctie activeert. Daarmee wordt de camera van de iPhone in werking gezet op jacht naar QR-codes uit het boek die je automatisch naar de bijbehorende podcast sturen. Niet dat de lijst met personen nou zo ingewikkeld is: de personen worden afgebeeld in schetsvorm en zijn begeleid van een naam en een drietal tags. In de applicatie kan je verder tweets met de hashtag #verdiendeaandacht bekijken en het is natuurlijk mogelijk je aan te melden op Facebook en Twitter zodat je de content uit de applicatie met anderen kan delen. Natuurlijk tref je als laatste in de app ook links naar de andere uitgaven van Verdiende Aandacht aan – zoals het handboek, de iPad-applicatie en het blog.

Downloaden: Verdiende Aandacht (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2012, 21:34
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen experts, Podcast, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.