Clooud: cloud-app voor Dropbox, SkyDrive en SugarSync

Clooud is een iPhone-app waarmee je direct toegang hebt tot je bestanden en mappen in Dropbox, Microsoft SkyDrive en SugarSync. Je kan de online diensten gezamenlijk doorzoeken en bestanden erin delen.

Clooud iPhone Dropbox SkyDrive SugarSync aggregatorWaarom zou je je beperken tot één online opslagdienst als je overal en nergens minstens 2GB gratis ruimte vandaan kan halen? Clooud is een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPod touch, waarvan we er vermoedelijk nog wel meer gaan zien. De app geeft je vanuit een centrale plek toegang tot de bestanden die je online hebt geparkeerd op Dropbox, Microsofts SkyDrive en het relatief onbekende alternatief SugarSync. In toekomstige versies wil de ontwikkelaar nog meer clouddiensten ondersteunen.

Clooud hoofdmenuDan kan je bijvoorbeeld denken aan Google Drive, Google’s clouddienst die vorige week nog een eigen iPhone-app heeft gekregen. Apple’s eigen iCloud is een besloten opslagdienst en alleen voorbehouden aan apparaten van Apple zelf, en zal je dus niet in de app tegenkomen.

Clooud is simpel te begrijpen. In het hoofdscherm tref je drie knoppen om de diensten in de app te activeren middels een login. Rechts zie je geanimeerd in beeld hoeveel ruimte je totaal hebt op de online diensten en met een sleepbeweging, krijg je links in beeld toegang tot de mappen en bestanden die je op de verschillende diensten hebt staan. De pictogrammen van de verbonden diensten staan dan nog rechts in beeld en als je erop drukt, activeer of schakel je een dienst uit zodat je al dan niet de bestanden ervan in het gezamenlijke overzicht ziet. De zoekbalk laat je snel een bestand vinden.

Clooud geactiveerde dienstenOp sommige vlakken is Clooud erg slim. Zo kan je meerdere accounts van dezelfde dienst toevoegen en onder de opties kan je ook de indeling van mappen en bestanden (weergeven op naam of op laatste bewerking bijvoorbeeld) naar je hand zetten. Ook kan je bij een bestand op de ster drukken om het te favorieten en kan je foto’s vanaf je iPhone uploaden. Helaas schiet de app op andere punten tekort.

Clooud cache verwijderenDe ondersteuning van bestanden is niet om over naar huis te schrijven in Clooud, en dat komt met name omdat de optie ‘open met’ ontbreekt. Zodoende kan je een .epub-bestand niet in de app lezen, maar ook niet doorsturen naar iBooks. En als je een .mp3-tje opent zie je heel even een speler, maar die vervalt dan in dezelfde ‘Sorry, there’s a problem with this file’ melding. Het enige wat je met een bestand kan doen is de link delen en e-mailen, of het bestand rechtstreeks mailen als het niet te groot is.

Een minstens zo groot euvel is dat het inloggen bij SkyDrive nog niet lukt. Het inlogproces verwijst naar een desktoppagina die je geen mobiele toegang geeft tot je online database. Als de app daadwerkelijk een voorzet blijkt voor meer applicaties in deze categorie, is het te hopen dat Clooud alleen qua interface een voorbeeldfunctie heeft.

Downloaden: Clooud (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2012, 20:25
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, online opslag, skydrive, sugarsync

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.