TRVL biedt optioneel abonnement om in Apple’s Kiosk (Newsstand) te verschijnen

Het gratis reisblad TRVL biedt een betaald abonnement aan. Dit moesten ze doen om in de Kiosk te verschijnen. Het abonnement is optioneel en alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

TRVLHet iPad-magazine TRVL is al enige tijd gratis op de iPad te lezen. Toen Apple de Kiosk in iOS 5 toevoegde, liep de ontwikkelaar echter tegen een probleem aan: gratis magazines worden niet door Apple toegelaten in dit verkoopkanaal. Terwijl heel wat uitgevers beweren dat de komst van Kiosk hun verkoopcijfers heeft verveelvoudigd. TRVL lost dit op een door optioneel abonnement op het blad aan te bieden. Alle opbrengsten hiervan worden gedoneerd aan goede doelen.

Ontwikkelaars van iPad-magazines kunnen ervoor kiezen om hun blad in de Kiosk te verkopen. Wanneer je dit doet verdwijnt je blad uit de App Store en wordt hij overgeheveld naar een speciale bladenwinkel. Vervolgens kunnen gebruikers hun gekochte tijdschriften vanuit een speciale bladenmap lezen. De Kiosk bleek eerder al een succes: zo verkocht Future Publishing zeven keer zoveel bladen toen iOS 5 uitkwam.

Om ook in de Kiosk te verschijnen moeten de makers van TRVL hun blad in abonnementsvorm aanbieden. Dit hebben ze gedaan, maar wel op een manier waarop de huidige gratis lezers er niet op achteruit gaan: zo mis je geen content wanneer je geen abonnement afsluit. De knop zit er alleen om in de Kiosk te mogen verschijnen. Al het abonnementsgeld gaat naar Amnesty, het Rode Kruis, Warchild, WNF, Kiva en WSPA.

Downloaden: TRVL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2011, 16:48
Categorie Reizen
Onderwerpen abonnementen, in app aankopen, kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.