Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

iPad-reistijdschrift TRVL levert 20.000 artikelen per maand

TRVL werd een paar maanden geleden als nieuw reismagazine op de iPad gelanceerd. Inmiddels zijn er 16 uitgaven en downloaden de gebruikers maandelijks 20.000 artikelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

trvlHet Nederlandse iPad-tijdschrift TRVL blijkt in een behoefte te voorzien. Via het tijdschrift worden gemiddeld 20.000 artikelen per maand gedownload. TRVL is een iPad-tijdschrift waarmee je gratis artikelen over reisbestemmingen kunt downloaden. De app is de afgelopen drie maanden 40.000 keer geïnstalleerd op de iPad. Er zijn inmiddels 16 uitgaven geweest, waarvan de lezers gemiddeld 3 artikelen downloaden, zo blijkt uit een interview op Emerce. Op de planning voor de volgende uitgaves staat integratie met Facebook en Twitter. Het idee daarachter is dat op die manier meer lezers worden bereikt.


Met TRVL wordt nog geen geld verdiend en de auteurs en fotografen krijgen momenteel nog geen vergoeding. Mede-oprichter Jochem Wijnands heeft zelf geld geïnvesteerd in het nieuwe tijdschrift en zegt dat hij het nog wel een jaar volhoudt. Op termijn moet er geld verdiend worden met sponsors die aansluiten op de reissector, zoals Lonely Planet, Nikon, of Virgin Airlines. TRVL hoeft dan niet langer gevuld te worden met bestaande content, maar kan ook auteurs en fotografen op pad sturen om nieuwe reportages te maken.

Downloaden: TRVL (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.