Stijlvolle radio-app Radium heeft nu sleeptimer als verdienmodel

Radium voor iPhone is geüpdatet met een betaalde sleeptimer. We moeten toch ergens geld aan verdienen, zeggen de makers van de radio-app.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

radiumDe mooie radio-app Radium is sinds een paar maanden gratis, maar de ontwikkelaars moeten natuurlijk ergens hun geld mee verdienen. Vandaar dat ze – en dat geven ze heel eerlijk toe – de nieuwe sleeptimer alleen als in-app aankoop van €0,89 beschikbaar maken. Het lijkt een reactie op de kritiek die de makers van Rise Alarm Clock kregen nadat ze een in-app-aankoop introduceerden. Bij Radium lezen we in de App Store omschrijving in ieder geval duidelijk: “Why? Because the app is free, has no ads, and it costs us a (metric) tonne of money to keep all our stations up to date and release nifty updates for you!”.

Sowieso zijn de makers van Radium in een praatgrage bui geweest toen ze de App Store omschrijving opstelden, want ze hebben ook opgeschreven wat ze niet hebben aangepast. App icon hasn’t changed, staat er bij de update. Een geestige opmerking, vooral als je weet dat het icoon in vorige updates steeds weer een metamorfose onderging. Ditmaal mocht hij kennelijk blijven. Naast de betaalde sleeptimer introduceert de nieuwste update van Radium ook een nieuwe Shuffle-functie die je kunt activeren door te schudden. Gebruikers kunnen deze functie aan-of uitzetten in de instellingen van de app. Hier vind je ook de optie om de nieuwe sleeptimer aan te schaffen, zodat je met de radio aan in slaap kunt vallen en de app automatisch uitschakelt. Tot slot voerde de ontwikkelaars van Radium nog een aantal kleine aanpassingen en verbeteringen door wat betreft de iCloud synchronisatie van de Wish List en knoppen die niet optimaal werkten.

radium schermradium radio

Eerder schreven we al dat het prachtige Radium qua design laat zien hoe Apple’s Muziek-app eigenlijk had moeten zijn: de hele interface past zich aan bij het album dat je draait. De vorige update van Radium een paar maanden terug beloofde eigenlijk niet veel bijzonders. “Beautiful iOS 7 redesign + stability and performance improvements” was immers iets dat we bij talloze andere apps voorbij zagen komen. Maar toen we de moeite namen om naar de vernieuwde app te kijken was onze positieve verwondering groot. De radio-app zag er altijd al goed uit, maar de nieuwe iOS-7 stijl van Radium is gewoon erg mooi uitgevoerd.

Downloaden: Radium (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 18:57
Categorie Muziek
Onderwerpen radio, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.