IFFR 2014: alles over het Filmfestival Rotterdam op je iPhone en iPad

In IFFR 2014 voor iPhone en iPad kunnen bezoekers van Filmfestival Rotterdam het programma bekijken, nieuwtjes lezen en de route zien.

IFFRVoor filmliefhebbers breekt er een mooie tijd aan, want het International Film Festival Rotterdam gaat bijna van start. Het grootste filmfestival van Nederland begint aanstaande woensdag, de kaartverkoop is al in volle gang. Vandaar dat de organisatie de IFFR 2014 app heeft uitgebracht, waarin bezoekers het programma kunnen bekijken en nieuws over het festival kunnen lezen. Ook handig: in de applicatie vind je de route naar iedere festivallocatie en kun je trailers en foto’s van films bekijken.

IFFR 2014 is geen update van de 2013-editie, maar een nieuw uitgebrachte universele app voor het aankomende festival van 22 januari tot 2 februari. Kennelijk was de organisatie in 2013 tevreden over de opzet van de applicatie, want die is hetzelfde als vorig jaar. Bezoeker worden welkom geheten in een introscherm met vijf knoppen: Films & Events, Dag tot Dag, Nieuws, Festival locaties en MyIFFR. De laatste sectie vergt het meeste uitleg. Na aanmelding tref je daarin een overzicht van de films die je wilt zien en de evenementen die je wilt bijwonen. Je moet er wel apart voor inloggen of registreren in de app van ontwikkelaar 3PO.nl.

homedag tot dag

Films & Events is nog steeds een van de handigste onderdelen van de app. Hier tref je een gigantisch overzicht van alle films en events van het festival aan, alfabetisch gesorteerd. Bij iedere film vind je een omschrijving, vaak ook foto’s en hier en daar een trailer. Je hebt een zoekbalk bovenin, maar een optie alleen films met trailers weer te geven ontbreekt helaas nog steeds. Dag tot Dag biedt een agenda per dag, chronologisch weergegeven. Bij Festival locaties zie je de locatie van alle filmhuizen ten opzichte van je huidige locatie en kun je de route berekenen via Google Maps. De sectie Nieuws loopt nog niet over van de berichten, maar het festival moet dan ook nog beginnen.

Ten opzichte van vorig jaar valt vooral het gebruik van kleur en de strakkere interface op. Qua opzet mag de applicatie dan misschien grotendeels overeenkomen met die van vorig jaar, qua uiterlijk past deze IFFR-app helemaal in 2014.

Downloaden: IFFR 2014 (gratis, universeel. iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 11:15
Categorie Amusement
Onderwerp festival

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.