Squarespace Note: notitie-app voor iPhone van websiteprovider

Squarespace Note is een nieuwe en stijlvolle gratis notitie-app op de iPhone, waarmee je teksten razendsnel kan versturen naar Dropbox, Evernote, Facebook, Twitter en via e-mail.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Squarespace Note iPhone iPod touchSquarespace Note is een notitie-app zoals er ogenschijnlijk al zoveel zijn. Je begint direct op een blanco vel waarop je kan beginnen met schrijven, om vervolgens een tekst te versturen naar een e-mailadres, Facebook, Twitter, Evernote, Dropbox of je Squarespace-account als je die hebt. Squarespace is namelijk zelf ook een grote websiteprovider, waar je bijvoorbeeld je eigen website of blog kunt laten hosten. Je hebt echter geen account op de service nodig om de gratis app te kunnen gebruiken.

Daar zal de gedachte achter Squarespace Note wel zitten: de app werkt als reclame. Hoe simpel notitie-apps voor de iPhone ook zijn, het zijn bijna altijd betaalde apps waar je soms zelfs flink meer dan 79 cent voor kwijt bent voor een ‘afleidingsvrije’ omgeving met alleen een wit vel en een toetsenbord. Squarespace Note is helemaal gratis en biedt precies dat. Een wit vel waarop je meteen in een stijlvolle broodletter, kan schrijven. Er zijn geen bewerkingsopties en mogelijkheden om foto’s te importeren. De enige andere mogelijkheden dan het schrijven zelf, benader je met drie verschillende veegbewegingen.

Met een swipe omhoog verstuur je de tekst razendsnel naar de dienst die je hebt geselecteerd als je standaard deel-instelling. Weet wel wanneer je dat doet; als je een tekst hebt verzonden, kan je hem daarna niet meer bewerken in de applicatie. Dat maakt Squarespace Note bijvoorbeeld ongeschikt voor het bijwerken van teksten of lijstjes op langere termijn – maar alleen geschikt voor snelle berichten. Met een veeg naar links zie je een overzicht van de diensten die je kan verbinden aan Squarespace Note.

Squarespace-nieuwe-tekst1   Squarespace-Note-overzicht-notities2

Een swipe naar rechts geeft je toegang tot alle eerder geschreven notities, als je die tenminste niet gedeeltelijk verwijderd hebt door de lijst naar beneden te trekken en geselecteerde notities te verwijderen.

Hoewel de app lekker vlot schrijft en leest, is het lastig een cursor aan het begin van een zin te zetten, om bijvoorbeeld een nieuwe witregel neer te zetten. Op een enkele tik reageert de app niet en met een dubbele ga je naar het notitie-overzicht. De enige oplossing lijkt het scherm in het midden ingedrukt te houden en dan de cursor naar links slepen. Een omslachtige handeling. Natuurlijk is het een minder kritisch minpunt dan dat je teksten niet meer kan bewerken nadat je ze verstuurd hebt. Dat zal veel gebruikers voorlopig toch even bij vergelijkbare (maar uitgebreidere) apps als Byword en iA Writer houden.

Downloaden: Squarespace Note (gratis)

Het lijkt erop dat Squarespace Note uit de (Nederlandse) App Store is gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 12:39
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, schrijven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.