Sportapp RunKeeper gaat ook stappen meten op iPhone 5s

RunKeeper maakt briljant gebruik van de M7-processor in de iPhone 5s: de app registreert automatisch wanneer je beweegt of pauzeert.

RunKeeper iPhone 5s updateDe sportapp RunKeeper heeft er een enorme functionaliteit bij op de iPhone 5s. De applicatie wendt de M7-bewegingschip van de nieuwste iPhone aan om zelf te herkennen wanneer je start en stopt met bewegen. Dat geldt niet alleen voor hardlopen, maar ook voor wandelingen: RunKeeper registreert je stappen zelfs zonder dat je de app actief gebruikt. Zo is de applicatie niet alleen meer een thuisbasis voor je sportprestaties, maar ook een stappenteller.

RunKeeper iOS 7 updateHet nemen van pauzes tijdens het hardlopen of een wandeling wordt ook beter herkend dan voorheen: de app houdt dan even op met meten, zodat de pauze de live bijgewerkte statistieken niet verstoort. Die statistieken zijn bovendien uitgebreid met een grafiek waarop je live je prestaties ziet tijdens het bewegen.

RunKeeper is verder nog voorzien van updates die ook de iPhone 5 en iPhone 5c aangaan. Vanaf de iPhone 5 kan je nu ook gebruik maken van AirDrop, waarmee je een eigen workout kan delen met een vriend als je bij diegene in de buurt bent. Behalve de workout met een route, kan je ook een vriendenverzoek ‘AirDroppen‘. Zo voeg je medesporters op locatie meteen toe aan de vriendenlijst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2013, 16:37
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen hardlopen, m7, runkeeper, stappenteller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.