Slodo’s app-tips: iCopter, Dactyl, iBabelingo, IQ Boost, Chess Clock, Country and Area Codes

Slodo heeft weer een aantal applicaties uit de App Store geselecteerd: games met bommen (Dactyl), helicopters (iCopter) en hersenkrakers (IQ Boost), de vertaalapplicatie Babelingo, een schaakklok en een applicatie met netnummers.

dactylSlodo heeft opnieuw een blik in de App Store geworpen en heeft een aantal applicaties gevonden die de moeite waard zijn om eens uit te proberen. iCopter is een helicopterspel dat we nog kennen uit de tijd van firmware 1.0.x. Deze game is terug! Nu in een App Store-variant voor firmware 2.0 en hoger, met als minpuntje dat je er nu wel voor moet betalen: iCopter kost slechts €0,79.


Dactyl is een verslavend spelletje waarbij je bommen onschadelijk moet maken. Zodra een bom rood kleurt moet je er zo snel mogelijk op tikken. Daarmee is Dactyl eigenlijk een variant op het bekende mollenspel, dat we ook al zagen bij Hammertap en iWhack (met Steve Ballmer!). Dactyl is gratis in de App Store verkrijgbaar.

Babelingo is een vertaalapplicatie voor de iPhone. Vul het gewenste woord of zinnetje in en geef aan naar welke taal je de tekst wilt omzetten. Het resultaat wordt goed leesbaar getoond. Versie 1.2 van Babelingo heeft twee nieuwe talen erbij gekregen: Tsjechisch en Hindi. Helaas zit Nederlands er op dit moment nog niet bij. Meer informatie is te vinden op de website van de ontwikkelaar, iBabelingo. Babelingo is te koop voor €4,99 in de App Store.

IQ BoostEen IQ-boost nodig? IQ Boost is een game waarmee je je kortetermijngeheugen kunt stimuleren. Je moet gelijktijdig een lijst letters en posities in een vierkant proberen te onthouden. De moeilijkheidsgraad varieert. Je doet oefeningen waarna je je voortgang kunt volgen. IQ Boost kost €3,99.

Chess ClockChessClock hoort volgens Slodo “echt thuis in de categorie onzinnig”: wie wil er nou een schaakklok op zak! De ontwikkelaar vindt het echter “de eerste en nog steeds de beste schaakklok in de App Store”. ChessClock is met €2,39 goedkoper dan een fysieke schaakklok, maar heeft wel functies die je in high-end schaakklokken van Fischer en Bronstein tegenkomt.

Goedkopere schaakklok: Chess Timer.

Tot slot de applicatie Country and Area Codes. Daarmee kan je land- en netnummers over de hele wereld bekijken. Je moet er echter wel voor betalen: €2,39 is de introductieprijs. Volgende maand gaat ‘ie €3,99 kosten. Er zitten gegevens in van meer dan 200 landen en 2.000 steden. Moeilijk voor te stellen dat er mensen zijn die dit dagelijks nodig hebben, maar in toekomstige versies komen er nog wel wat leuke dingen bij, zoals GPS-tracking en lokale tijd. Country and Area Codes is net als alle andere genoemde applicaties in de App Store te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2008, 0:13
Categorie Diensten
Onderwerpen beschermhoes, ipad, schaken, supermarkt
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.