ToneFXs: spelen met ringtones en systeemgeluiden (Cydia)

Efiko Software heeft ToneFXs uitgebracht, een applicatie voor iPhones met jailbreak waarmee je automatisch ringtones kunt wisselen en systeemgeluiden zeer gedetailleerd kunt instellen.

Efiko ToneFXsOntwikkelaar Efiko Software heeft ToneFXs uitgebracht, een nieuwe applicatie waarmee je de systeemgeluiden en ringtones van je iPhone kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een shuffle instellen voor je ringtones, zodat je steeds een ander geluid uit de ringtonepool rinkelt. Je kunt ook aparte geluiden instellen voor nieuwe e-mail en nieuwe tekstberichten. Het is zelfs mogelijk om systeemgeluiden op een lager niveau aan te passen, zoals op het lockscreen (“tsjak!”) en bij het tappen op het virtuele toetsenbord.

Ontwikkelaar Efiko Software ken je misschien nog van de applicatie met de lange naam iPhoneRingtoneMaker. Daarmee kon je bij oudere iPhone-firmwareversies ook je ringtones shufflen. ToneFXs kan echter beduidend meer, maar is ook gevaarlijker. De shuffle-functie van ToneFXs kan je iPhone namelijk behoorlijk in de war brengen, zo is op verschillende forums te lezen. Je kunt de iPHone niet meer synchroniseren en iTunes herkent de iPhone niet meer. De andere functies blijven wel gewoon werken.

Efiko levert een eenvoudige audio-editor voor Mac en Windows mee, met de naam ToneFXsCreator. Die is echter alleen geschikt voor Intel-Macs en niet voor Macs met PowerPC. Om ToneFXs te kunnen gebruiken heb je Cydia en een iPhone met jailbreak nodig. ToneFXs is te vinden in de categorie Utilities. De software is gratis, maar ontwikkelaar Efiko zou wel graag een donatie tussen $5 en $15 ontvangen.

Dank aan Michael voor de waarschuwing over de gevaren van de shuffle-functie.

Meer info: Efksoft.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2008, 9:27
Categorie Diensten
Onderwerpen bellen, geluid, shuffle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.