Flamyngo-app - overzicht met gidsen

Review: Flamyngo laat je reistips van vrienden bundelen per stad

Ontvang je graag reistips van vrienden over leuke plekken maar zie je soms door de bomen het bos niet meer aan linkjes en WhatsApp chats? Met de nieuwe Flamyngo-app laat je reistips van vrienden centraal binnenkomen en kun je ze bundelen per stad.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

Flamyngo app-icoon

Wanneer je vrienden vraagt om reistips, krijg je die vaak via verschillende kanalen informatie toegestuurd. Linkjes via e-mail over interessante restaurants en koffietentjes, informatie via Facebook over de beste hotels en via WhatsApp last-minute tips over musea die je gezien moet hebben. Flamyngo is een app die dit soort zaken makkelijker voor je wil maken door de informatie te bundelen. Je maakt per stad een map/gids aan en vraagt je vrienden via een weblink hun favoriete plekken toe te voegen. De app verzamelt alle informatie in een soort inbox waarna jij kunt bekijken welke plekken je interessant genoeg vindt om op te slaan. Zo kun je per stad de leukste plekken verzamelen, aangeraden door je vrienden en kennissen.

Flamyngo: reistips van vrienden

Je begint in de Flamyngo-app met het aanmaken van een account. Dit is niet direct vereist, maar wanneer je iets wilt gaan opslaan loop je daar vanzelf tegenaan. Je kunt een account aanmaken via Facebook of e-mail. Het is goed om te weten dat de gehele app in het Engels is.

Flamyngo-app - Vraag je vrienden of voeg zelf toe Flamyngo-app - manieren om je vrienden te vragen

Eerste gids aanmaken en vrienden een link sturen
De app vraagt je als eerste om een gids aan te maken voor een specifieke stad waar je tips over wilt verzamelen. Na het invoeren van je gewenste stad kun je je vrienden om tips vragen of zelf je eerste plekken toevoegen. Wanneer je kiest voor de Vrienden-optie, krijg je een pagina te zien waarmee je een link kunt sturen naar één of meerdere vrienden. De app biedt standaard opties voor Facebook Messenger, Facebook of WhatsApp. Je kunt ook kiezen om een andere app te gebruiken, zoals iMessage of Twitter.

Flamyngo genereert vervolgens een automatische tekst voor je die je kunt sturen naar je vrienden, met een link die ze in hun browser kunnen gebruiken om plekken voor je aan te raden. Je kunt ook kiezen voor de optie om zelf plaatsen toe te voegen. De app toont je dan een zoekbalk waarin je naar plekken kunt zoeken. Soms weet je zelf al een aantal plekken die je wilt bezoeken; op deze manier zet je deze alvast in je gids voordat je wordt overweldigd met tips van vrienden.

Vrienden hun favoriete plekken laten toevoegen
Na het ontvangen van de link kunnen je vrienden in hun browser aan de slag en hun favoriete plekken op locatie toevoegen en korte aanbevelingen daarbij geven. Vervolgens voeren ze hun naam in zodat jij weet van welke vriend deze tips komen en zijn zij klaar. Het handige aan dit systeem is dat je vrienden de app niet geïnstalleerd hoeven te hebben. Ze krijgen na het invoeren nog wel de optie om een account aan te maken voor de app, zodat ze bij een volgende keer hun naam niet meer hoeven in te geven.

Flamyngo-app - browser invoer

Tips van vrienden jureren

Wanneer je op een eerder moment push-notificaties hebt toegestaan krijg je via een bericht te zien dat één van je vrienden tips voor je heeft achtergelaten. Als je daarna de app opent zie je een nieuw icoon bij je aangemaakte gids. Dit inbox-icoon geeft met een getal aan hoeveel tips de app centraal voor je heeft verzameld. In onze test leverde dit helaas een vervelende bug op. Je verwacht dat wanneer je op dit icoon klikt, je naar de betreffende gids wordt geleid waar je de tips terug kunt vinden. Wanneer je echter nog geen plaatsen in deze gids hebt staan toont de app alleen het gids-beginscherm waarbij je gevraagd wordt om je eerste plek toe te voegen. Zodra je een eerste plek hebt toegevoegd zul je zien dat het inbox-icoon alsnog in rechterbovenhoek verschijnt. Als je het weet is het geen ramp maar het is wel een slordigheid die je als gebruiker even op het verkeerde been zet.

Update 18 juli: De genoemde bug is inmiddels opgelost in een update van Flamyngo.

Flamyngo-app - inbox-icoon Flamyngo-app - goedkeuren tips

Wanneer je de inbox met tips van je vrienden opent kun je zien van wie je de tips hebt gekregen en kun je met veegbewegingen aangeven of je een tip in je gids wilt bewaren of dat je deze wilt verwijderen. Wil je meer informatie over een aangeraden plek dan tik je deze aan om het commentaar van de tipgever te zien, om op een kaart de locatie van de plek te bekijken of om de reviews van andere personen over een plek op Foursquare te lezen.

Na het jureren van de plekken in de inbox keer je weer terug naar de betreffende gids en heb je daar een compleet overzicht van de goedgekeurde tips van je vrienden en je eigen toegevoegde plekken. Samen vormen deze een mooi overzicht van te bezoeken plekken. Je kunt ook een overzicht van de plekken op een kaart bekijken om te zien hoe groot het gebied is dat ze beslaan.

Flamyngo-app - plekken detail met commentaar Flamyngo-app - alle plekken op een kaart

Conclusie Flamyngo review

Het idee achter Flamyngo is slim bedacht door de makers; wij zijn dan ook behoorlijk te spreken over de app. Het is een erg handige manier om je favoriete plekken te verzamelen. Je hoeft er zelfs niet eens perse voor op vakantie, het is ook geschikt voor leuke plekken in je eigen woonplaats. In Amsterdam is het bijvoorbeeld bijna onmogelijk om alle interessante hotspots te kennen en met Flamyngo win je waardevolle informatie over plekken in bij vrienden.

De app heeft een gebruiksvriendelijke interface met duidelijke schermen over wat je op bepaalde momenten moet doen in de app. Ook is het invullen van de plekken door je vrienden slim uitgewerkt omdat zij geen account nodig hebben om jou tips te sturen. De weblink die daarvoor wordt gegenereerd werkt erg goed.

Natuurlijk kan er nog wel wat verbeterd worden aan de app. De vervelende bug waarbij je bij een lege gids de tips van je vrienden niet kunt openen is niet zo fraai en bij het delen van een complete gids met vrienden die de app ook geïnstalleerd hebben, maakt de app een dubbele gids aan. Ook al gaat het om dezelfde stad. Dit zijn echter geen ‘deal breakers’ maar zouden Flamyngo nog wat fijner in het gebruik maken. De app is in ieder geval een handig hulpmiddel bij de jacht naar nieuwe leuke plekken in je favoriete steden.

Pluspunten

  • Tips van vrienden worden centraal verzameld
  • Vrienden hebben geen account nodig om jou tips te sturen
  • Je kunt ook zelf tips toevoegen om je gidsen compleet te maken
  • Deel complete gidsen met vrienden die ook de app hebben geïnstalleerd

Minpunten

  • De huidige app bevat een vervelende bug (update: opgelost)
  • Je kunt geen profielfoto toevoegen om de pagina voor vrienden te personaliseren
  • Geen previews van plekken bij het zelf toevoegen. Welke Apple Store moet ik hebben?

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 18 juli: Informatie over opgeloste bug toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2016, 12:03
Categorieën Eten en drinken, Reizen
Onderwerp reizen
Software iOS 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.