Piece of Cake-app

Review: Piece of Cake-app laat je gezamenlijk cadeaus geven

Met de Piece of Cake-app kun je gezamenlijk cadeaus geven en alle organisatie bijhouden in de app. Zo zie je snel wie er wil meedoen en wie er nog niet heeft betaald.

Piece of Cake-app

Bij verjaardagen komt het er vaak op neer dat je met meerdere personen een cadeau gaat kopen. Voor de meesten wel zo makkelijk want je hoeft niet allemaal voor de jarige op pad. Voor de organisator is het echter minder leuk, omdat diegene moet inventariseren wie er allemaal meedoet, wie er al wel en nog niet hebben betaald, noem maar op. Piece of Cake is een app die dit allemaal leuker en makkelijker voor je wil maken. In de app worden per cadeau deelnemers en betalingen bijgehouden en je kunt een link naar het cadeau direct naar vrienden sturen via e-mail of WhatsApp. Heb je geen inspiratie voor een cadeau, dan heeft de app ook een eigen webshop die je kunt bekijken vanuit de app.

Piece of Cake: nieuw cadeau aanmaken

Na het downloaden van de app maak je een account aan via e-mail of Facebook. Daarna kom je op het beginscherm van de app waar je vier opties krijgt. De opties zijn overzichtelijk, maar er is duidelijk te zien dat de app geen hoge resolutie afbeeldingen gebruikt. Dit kan door sommige mensen als storend worden ervaren. Je kunt in het overzicht een nieuw cadeau aanmaken, je kunt je cadeaus bekijken (dit zijn cadeaus waarvoor je bent uitgenodigd of eigen aangemaakte cadeaus), je kunt naar de Piece of Cake webshop gaan voor inspiratie en je kunt de app delen met vrienden. Ook is er nog een beheer-optie waar je je profiel kunt beheren en push-berichten aan of uit kunt zetten.

Piece of Cake app - overzicht Piece of Cake app - Nieuw cadeau

Met de knop Nieuw cadeau kun je een cadeau aanmaken. Je krijgt hier de optie om een foto toe te voegen, een naam, een omschrijving, een deadline, een streefbedrag en een minimumbedrag per persoon en eigen bijdrage. Dit alles wijst voor zich en werkt zoals je het verwacht. Er is alleen een beperkt aantal karakters beschikbaar voor de omschrijving-optie. Je moet deze dus kort en bondig houden. In onze test konden we hier veel minder informatie kwijt dan we zouden willen. Vervolgens kies je het bedrag dat je wilt ophalen en het minimumbedrag per persoon. Je kunt hier ook je eigen bijdrage toevoegen, handig als jij een groter deel wilt betalen.

Vrienden uitnodigen via e-mail of WhatsApp
Als je alle informatie hebt ingevoerd ga je door naar de betaalinformatie waar je kunt aangeven hoe je het geld van je vrienden wilt ontvangen. Er zijn opties voor contant, bankoverschrijving en PayPal. De app geeft je een herinnering als je je eigen bank- of PayPal-gegevens nog niet hebt ingevoerd. Daarna kun je je vrienden uitnodigen via e-mail of WhatsApp zodat zij op de hoogte worden gesteld van je cadeauplannen. Zij ontvangen een bericht met een code die ze kunnen invoeren nadat ze de app hebben gedownload en een account hebben aangemaakt. Via de code krijgen zij het door jou aangemaakte cadeau automatisch onder hun Mijn cadeaus te zien.

Piece of Cake app - betaalinformatie Piece of Cake app - cadeau-overzicht

De Piece of Cake-app heeft een leuk informatiescherm waarop je kunt zien wat de status van het cadeau is. Je kunt zien hoeveel geld er nog opgehaald moet worden en of deelnemers al wel of niet betaald hebben. Je moet dit helaas wel handmatig bijhouden want de app heeft geen automatische koppeling met jouw bank. Ook kun je op dit scherm extra deelnemers uitnodigen en chatten met de mensen die aan het cadeau meedoen.

Conclusie Piece of Cake review

De Piece of Cake app maakt het organiseren van een gezamenlijk cadeau leuk en makkelijk. Je bent wel even bezig met het invoeren van allerlei gegevens maar daarna kun je achterover zitten en in de gaten houden wie er allemaal meedoet en of ze wel betalen. De app heeft duidelijke schermen en de toevoeging van een webshop voor inspiratie is een handige optie.

Het zou alleen nog handiger zijn als je cadeaus uit de webshop snel kunt toevoegen in de app. Die optie is helaas niet aanwezig. Ook kun je je afvragen of er al niet andere apps zijn die eenzelfde doel dienen en zelfs uitgebreider zijn. De GRPPY-app van de Rabobank laat je bijvoorbeeld ook onderling kosten delen, maar beperkt zich daarbij niet tot cadeaus. Piece of Cake is al met al een handige app. Vergeet alleen niet om het cadeau daadwerkelijk te bestellen wanneer je deze niet via de eigen webshop koopt.

Pluspunten

  • De app houdt het organiseren van een gezamenlijk cadeau overzichtelijk
  • Snel zien wie er al wel en niet heeft betaald
  • Inspiratie opdoen via de eigen webshop

Minpunten

  • Beperkt aantal karakters voor cadeau-omschrijving
  • Handmatig bijhouden wie er al wel en niet heeft betaald
  • Geen link om een cadeau direct vanuit de webshop toe te voegen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.