Tooter-appicoon.

Review: Tooter laat je swipen naar geschikte tweedehands auto’s

Ben je op zoek naar een leuke tweedehands auto, dan is de nieuwe Tooter-app wellicht wat voor jou. In deze app stel je je voorkeuren in, waarna je op de bekende Tinder-manier auto's selecteert.

Tooter-appicoon.Het zoeken van een juiste tweedehands auto kan een behoorlijke klus zijn. Je kunt natuurlijk je favoriete autogarages af gaan om te kijken wat zij in de showroom hebben staan, maar je kunt ook vanuit huis op zoek gaan naar een mooie occasion. Daar zijn niet alleen handige websites voor, maar ook de app Tooter (link) is een optie. De app moet het een stuk makkelijker maken om een geschikte auto te vinden, omdat deze met je mee zoekt op basis van je eigen voorkeuren. Maar hoe goed werkt zo’n app?

Tooter is gemaakt door Grafi Offshore, op het eerste gezicht geen hippe start-up, maar een bedrijf gespecialiseerd in producties voor digitale media. Grafi Offshore nam in 2011 het bedrijf Auto-Insite over, dat zich weer focust op marketing van tweedehands auto’s. Uit deze overname is de Tooter-app gerold: een nieuwe manier om een goed beeld te krijgen van de occasions, gebaseerd op jouw voorkeuren. Je zoekt door te swipen.

Je voorkeuren instellen in Tooter. Auto's swipen in Tooter.

Tooter is Tinder voor auto’s

Het klinkt wat cliché, maar dit is wel de beste manier om Tooter te omschrijven: auto’s zoeken op de Tinder-manier. Als je de app voor het eerst opent, krijg je een korte rondleiding van de functies van de app. Vervolgens kun je je aanmelden met je Facebook-account of je maakt rechtstreeks een account aan met je e-mailadres. Je kunt Tooter echter ook prima proberen zonder account, maar dan mis je wel enkele functies.

Je geeft in Tooter aan wat je zoekt in een auto. Vind je luxe belangrijk en wat is precies je rijstijl? Zoek je liever een auto met een lichte kleur of maakt jou dit niks uit? Ook moet je in je voorkeuren aangeven hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel kinderen je hebt, zodat de app rekening kan houden met het aantal zitplaatsen. Ook de aanschafwaarde vul je in in de Tooter-app, zodat je alleen auto’s krijgt die voor jou betaalbaar zijn. Vervolgens beoordeel je de auto’s met een duimpje omhoog of omlaag, hoewel je ook kunt vegen om auto’s op te slaan. In een apart onderdeel zie je alle auto’s die je een duimpje omhoog gegeven hebt, waar je zelf nog onderscheid kunt maken door auto’s als favoriet te markeren. Deze laatste optie is alleen beschikbaar voor gebruikers die een account aanmaken.

Op de profielpagina van een auto vind je allerlei nuttige details, zoals het type, de brandstof, de kleur, het aantal deuren en de kilometerstand. Ook de garantie wordt per auto aangegeven en bovenin blader je door alle foto’s die van de auto zijn gemaakt. Onderaan zie je direct bij welke dealer de auto opgeslagen staat en te bekijken is. Dit varieert van kleinere garages tot de echte merkdealers.

Overzicht van auto's die je leuk vindt in Tooter. Details van een auto in Tooter.

Dit principe is leuk bedacht en past goed bij het zoeken naar een auto, maar bij het aangeven van je voorkeuren ontbreken er echter wel enkele opties. Tooter laat wel zien hoever een garage bij je vandaan is, maar je kunt niet aangeven binnen welke straal de app naar auto’s moet zoeken. Dit is een flink nadeel, want hierdoor zou het zomaar kunnen dat je auto’s te zien krijgt die meer dan honderd kilometer van je vandaan zijn. Het grootste nadeel is dat je niet kunt filteren op merk. Je krijgt daardoor allerlei soorten auto’s voorgeschoteld, van een Ford tot een Volkswagen en een Mercedes tot een Toyota. Je bent misschien wel op zoek naar een Duitse of Franse auto, maar dat is dus niet in de app in te stellen. Je kunt ook niet filteren op andere eigenschappen, zoals brandstof of handgeschakeld en automaat.

Dat je niet zelf kunt filteren op bepaalde kenmerken, heeft echter ook wel zijn voordelen. Doordat de keuze breed is, krijg je ook auto’s te zien waar je wellicht zelf niet actief naar zou zoeken, terwijl er misschien wel een kanshebber bij kan zitten. Dit maakt van Tooter een vrij brede auto-app, maar desalniettemin is het jammer dat je niet gerichter kunt zoeken als je dat zou willen.

Conclusie Tooter review

Het zoeken naar auto’s door deze te liken op de inmiddels bekende Tinder-manier is leuk gevonden en Tooter voert het op een aantal vlakken goed uit. Je kunt inloggen met een eigen account of je Facebook-profiel, maar je kunt de app ook zonder account bekijken. Het aanbod van auto’s is groot met occasions van zowel kleine garages als merkdealers. Door je eigen voorkeuren in te stellen, krijg je passende auto’s te zien. Toch is het jammer dat je bijvoorbeeld niet kan filteren op merk en dat je niet in kan stellen binnen welke straal Tooter naar auto’s zoekt. Ondanks die nadelen kan de app een handig hulpmiddel zijn als je op zoek bent naar je volgende droombolide.

Pluspunten

  • Leuke manier om auto's te ontdekken
  • Auto's gebaseerd op je voorkeuren

Minpunten

  • Niet filteren op merk of brandstof
  • Je kunt niet zelf bepalen binnen welke straal gezocht wordt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2016, 11:00
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp auto
Software iOS 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.