Pocket Informant krijgt slimme invoermethode en betere Google-sync

Pocket Informant voor de iPhone en iPad heeft een slimme invoermethode voor nieuwe afspraken, taken en notities. Hij is wel in het Engels.

Pocket Informant Pro iPhone iPadDe bekendste combinatie van agenda, takenlijst en notitie-app op iPhone en iPad heeft een stevige update gekregen. De grote troef in Pocket Informant versie 3.30 voor iOS is een nieuwe slimme invoermethode die je in elke sectie van de applicatie kan gebruiken. Je trekt het scherm naar beneden met twee vingers en voert daarna een afspraak in met een vloeiende, Engelse zin. ‘Update beschrijven at Groningen 11.40 today’ wordt dan meteen een afspraak op het juiste moment in de agenda.


Pocket Informant Pro screenshots iOS 7Pocket Informant is zo voldaan met de nieuwe invoertechniek, dat de eerdere methode in de app overboord is gegooid. Daar kunnen we ons na een test in vinden. Als je de Engelse aanduidingen voor de datum (tomorrow kan, thursday kan, every month kan ook) en de locatie (‘at‘) weet, is een afspraak maken zo voor elkaar. De applicatie heeft daarbij een grote slimmigheid. De informatie wordt namelijk weer úit de naam van de afspraak gehaald. Daarin zie je in het geval van ons voorbeeld bijvoorbeeld alleen nog ‘Update beschrijven’ staan. De applicatie heeft daarbij een streepje voor op andere agenda-apps met een slimme invoermethode: bij Fantastical komen de zinsconstructies voor slimme invoer nauwer en Calendars 5 laat de informatie in de afspraaknaam staan – maar kan wel overweg met Nederlands.

De natuurlijke taalinvoer werkt echter niet alleen voor nieuwe afspraken in de agenda. Je kan de twee-vinger trekbeweging ook uitvoeren in het taken- en notitiesegment van de app en daar kan je met bijvoorbeeld ‘prj:’ een todo toevoegen aan een project, of tags toevoegen aan een notitie ‘tag:’. Hoofdletter of niet, dat maakt niet uit.

Pocket Informant heeft meer verbeteringen. Veel meer. De app moet naar zeggen van ontwikkelaar Web Information Solutions tien keer sneller synchroniseren met Google-diensten, je kan de stemopnames nu pauzeren, je kan notities verslepen tussen verschillende mappen, kan weken en maanden een kleur geven en je kan het zoeken naar je huidige locatie bij een nieuwe afspraak uitschakelen. Een laatste opvallende, grote verandering is dat je de volgorde van de tabbladen onderin beeld nu kan aanpassen. Daarvoor heb je wel iOS 7 nodig.

De verschillen tussen Pocket Informant Pro en Pocket Informant Go kan je zien onder het kopje Compare op de website van de app.

Downloaden: Pocket Informant Pro (€11,99, universeel, iOS 6.1+)
Downloaden: Pocket Informant Go! (€3,59, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.