DeskConnect: snel bestanden uitwisselen tussen iPad en Mac

DeskConnect is een handige iPad- en iPhone-app waarmee je bestanden tussen iOS en Mac OS X kan uitwisselen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

DeskConnect iPad iPhone Mac transferEen update zorgt ervoor dat de iPhone-app DeskConnect nu ook is geoptimaliseerd voor de iPad. Daardoor kan je makkelijk bestanden uitwisselen tussen het tablet en de Mac waarop de applicatie staat geïnstalleerd. Vanaf de iPad kan je zo documenten, foto’s, je klembord en documenten versturen en andersom is het net zo makkelijk. Bestanden vanaf de Mac komen in DeskConnect voor de iPad terecht, waarna je ze kan openen in iPad-apps die er goed mee overweg kunnen.

Hoe de verbinding tussen de Mac-toepassing en iOS-app tot stand komt en hoe goed die functioneert, lees je in onze eerder test van DeskConnect voor de iPhone.

DeskConnect iPad-app hoofdpaginaMet de update zijn er optimalisaties gemaakt voor iOS 7 en de iPad. Op het tablet is je gehele pagina nu een overzicht van de ontvangen en eventueel weer te versturen bestanden. Vanaf de update is het ook mogelijk geworden om een apparaat te kiezen waar je een bestand naar wil versturen. Je dient wel met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als het andere apparaat verbonden te zijn, wil je de transfer voltooien. Overigens kan je zo ook bestanden uitwisselen tussen de iPad en iPhone.

DeskConnect kan voortaan ook overweg met wat meer technische bestanden dan alleen documenten. Tussen iOS kunnen Passbook-tickets worden uitgewisseld en kan je provisioning profiles uitwisselen; bestanden waarmee je het iOS-apparaat kan prepareren voor bijvoorbeeld het testen van een applicatie. DeskConnect verbeterde verder de ondersteuning voor internationale kaarten. Routes kan je openen in navigatie-app Waze, tekstbestanden worden door DeskConnect zelf beter uitgelezen en de applicatie moet beter omgaan met audio- en videobestanden.

Downloaden: DeskConnect (gratis, universeel, iOS 5.1+)
Mac-toepassing: DeskConnect (gratis, Mac OS X 10.6+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 17:19
Categorie Productiviteit
Onderwerp bestand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.