PhotoForge2 fotobewerkingsapp aangepast voor de iPad

PhotoForge2 is nu universeel en ook op de iPad te gebruiken. Deze app is bedoeld om foto's te bewerken op je iPad. De mogelijkheden zijn riant, waarbij op de iPad meer ruimte is om de functies overzichtelijk te tonen.

photoforge2 ipadDe fotoapplicatie PhotoForge2 hebben we op iPhoneclub al een paar keer besproken. Met deze iPhone-app kun je foto’s bewerken op een manier die nog het meest in de buurt komt van Photoshop. Een paar weken geleden kreeg de app nog een complete restyling en meer opties. Ook werd de app tot tweemaal toe tijdelijk afgeprijsd naar €0,79 in afwachting van aanpassingen die de app geschikt moesten maken voor de iPad. Inmiddels is het zover: PhotoForge2 is aangepast voor de iPad en het is gelukkig een universele app geworden waar je als iPhone-gebruiker niet op nieuw voor hoeft te betalen.

Wat kun je ermee? PhotoForge2 heeft in de iPad-versie meer ruimte om de verschillende bewerkingsopties op het scherm te tonen. De knoppen zijn groter en de werkbalken laten genoeg ruimte rondom de foto vrij. Foto’s die je met de iPad 2 hebt gemaakt kun je meteen bewerken.

photoforge2Opmerkelijk is trouwens, dat de ontwikkelaar in PhotoForge 2.0 meteen een aantal bugs heeft opgelost die door iOS 5 werden veroorzaakt. De afgelopen tijd kwam het regelmatig voor dat ‘doorsnee’ gebruikers die alvast iOS 5 hadden geïnstalleerd in App Store-reviews klaagden dat een bepaalde app niet goed meer werkte. Tot ergernis van de ontwikkelaars, die benadrukten dat iOS 5 nog betasoftware is en dat ze nog niet de kans hadden gekregen om hun apps aan te passen. De maker van PhotoForge2 probeert wil gezeur alvast voorzijn en doet nu de nodige aanpassingen al.

photoforge2 ipad 2In de universele versie vind je op de iPad dezelfde functies als je in de iPhone-versie te zien kreeg. Je kunt de helderheid, contrast en belichting aanpassen, je kunt werken met lagen en je kunt de RGB-niveau’s veranderen. Je kunt de metadata van een foto bekijken, er zijn curves, mogelijkheden om ruis te onderdrukken en enkele effecten zoals je ook in Camera+ (niet geoptimaliseerd voor de iPad) tegenkomt. Je kunt foto’s opslaan in JPEG-, PNG- en TIFF-formaat, waarbij ook de transparantie bewaard blijft. Bij het opslaan kun je de compressiekwaliteit van JPEG-bestanden zelf kiezen. Eenvoudige bewerkingen zoals bijsnijden en roteren zitten er natuurlijk ook in.

Downloaden: PhotoForge2 voor iPad (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2011, 12:03
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.