BeachWeather toont het weer in je favoriete badplaats

BeachWeather toont een 3-daagse weersvoorspelling van het weer in je favoriete badplaats, compleet met lucht- en zeewatertemperatuur, UV-index, eb- en vloedtijden en windrichting en -snelheid.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

BeachWeatherDe vakantie staat voor de meesten van ons weer voor de deur of is voor sommigen al begonnen. Als je op vakantie bent wil je natuurlijk weten of je goed weer kunt verwachten, in het bijzonder wanneer je graag aan het strand ligt. Er zijn al een hoop weerapplicaties in de App Store te vinden, maar de nieuwe applicatie BeachWeather is een bijzonder geval. Het toont namelijk niet het weer in een land of stad, maar in je favoriete badplaats in Europa of de Verenigde Staten.

BeachWeather toont per badplaats een 3-daagse voorspelling van het weer met een omschrijving in de vorm van een plaatje. Door op het plaatje te tikken krijg je de volledige omschrijving te zien, bijvoorbeeld ‘gedeeltelijk bewolkt’. Per dag is er de keuze uit het weer ‘s ochtends en ‘s middags. De applicatie geeft niet alleen de temperatuur weer, zoals je van een weerapplicatie mag verwachten, maar ook wanneer de zon opkomt en weer ondergaat. Daarnaast kun je zien wat de UV-index op dat moment is. Die geeft de zonkracht aan op een schaal van 0 tot 10, waarbij 10 aangeeft dat je zeer snel verbrand. Zo kun je dus in één oogopslag zien of je je die dag goed moet insmeren. De temperatuurschaal kan worden ingesteld op Celsius of Fahrenheit.

Verder toont de applicatie de zeewatertemperatuur, ook niet onbelangrijk als je een duik wilt nemen, en kun je zien wanneer de eb- en vloedtijden zijn. Voor onder meer liefhebbers van watersporten wordt per badplaats ook de windsnelheid en -richting aangegeven. De windsnelheid schaal kan worden ingesteld op Km/u, M/s, Mph, Knopen (scheepvaart) en Beaufort. Ook kun je het thuisfront laten weten hoe het weer bij jou is. Vroeger deed je dat meestal met een ansichtkaart, maar met BeachWeather stuur je gewoon een screenshot van jouw badplaats via Twitter, Facebook of e-mail.

In de applicatie kunnen meerdere badplaatsen worden toegevoegd. Landen die momenteel worden ondersteund zijn: Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, België, Denemarken en de Verenigde Staten. Je kunt zoeken naar locaties of zelf bladeren. Ook is het mogelijk om de applicatie een suggestie te laten doen op basis van je locatie. Meer landen en badplaatsen volgen spoedig. De applicatie is ontwikkeld door de Nederlandse ontwikkelaar StudioDalton, bekend van de zaklampapplicatie Lampie voor de iPhone 4.

Downloaden: BeachWeather (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2011, 16:12
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen strand, vakantie, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.