Oude Amiga-games dit najaar met iOS 7-gamecontroller speelbaar

Amiga gaat dit najaar oude Amiga-spellen uitbrengen voor iOS, die speelbaar zijn met de nieuwe iOS 7-gamecontroller.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

logitech controller evleaksAmiga Games gaat zijn oude spellen uitbrengen voor iOS. Dit heeft moederbedrijf Writers Group Film bekendgemaakt in een persbericht. Alle Amiga-spellen zullen bovendien gebruikmaken van de nieuwe controller-ondersteuning in iOS 7, wat betekent dat je de games met de nog niet uitgebrachte iPhone- en iPad-gamepads kunt spelen. Je bent dus niet beperkt tot het gebruik van virtuele toetsen op je scherm. De Amiga-spellen zullen rond de kerstdagen in de App Store verschijnen. Met wat geluk kunnen we dan ook de eerste iOS 7-gamepads kopen.

Ontwikkelaars kunnen in hun spellen op iOS 7 gebruikmaken van speciale controllerondersteuning. Het is hierdoor mogelijk om een spel te spelen met ‘echte’ knoppen. Apple heeft eerder al bekendgemaakt wat voor controllerlayouts er door deze API worden ondersteund, maar op het moment is er nog geen gamepad verkrijgbaar. De iOS 7-controllers moeten dan ook door Apple worden goedgekeurd. Wel lekte er onlangs een afbeelding van een Logitech-controller uit, en ClamCase toonde hun idee voor de GameCase.

Gamepads zoals de iControlpad en iCade maken het al langer mogelijk om je iOS-spellen met echte toetsen te spelen, maar de SDK’s hiervoor worden zelden geïntegreerd. Apple’s officiële methode heeft nu al meer voeten in de aarde. Geprezen titels zoals Limbo, Bastion en The Walking Dead hebben nu al controllerondersteuning.

Op de Amiga verschenen eind jaren ’80 en begin jaren ’90 flink wat games, waaronder Wing Commander, Nightbreed en Lemmings. We moeten nog zien welke games naar iOS komen. De rechten van sommige spellen liggen wellicht bij andere partijen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:36
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, gamepad, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.